Opgelet : maandag 1 mei is een officiële Belgische feestdag. Gelieve er rekening mee te houden dat je levering een dag later dan voorzien zal plaatsvinden. Sluiten

Fornuizen

Toon filters

Er werden geen producten gevonden

Elektrisch, gas, inductie of (vitro)keramisch

Wanneer u zich gaat verdiepen in de keuzes, kan het u duizelen. Er is zoveel mogelijk, waar moet u beginnen? Laten we u allereerst de voor- en nadelen van fornuizen met gas, inductie en een keramische kookplaat uitleggen. Koken op gas is voordelig maar er wordt vaak veel gas verspild tijdens het koken. Een gasfornuis is wel goedkoper in aanschaf. Bovendien kunt u alle pannen op gas gebruiken. Het duurt echter iets langer voor het eten klaar is en een gasfornuis schoonmaken is een iets moeizamer karweitje.

Voor een (vitro)keramische kookplaat heeft u speciale pannen nodig. Pannen die u bijvoorbeeld eerder op een gasfornuis gebruikt heeft, trekken krom. Ook is een keramische kookplaat duurder dan een gasfornuis maar wel veel gemakkelijker schoon te maken. Nog een bijkomend voordeel: de vlam in de pan is bij een keramische kookplaat onmogelijk. Een inductiekookplaat heeft naast de kenmerken van een keramische kookplaat als extra voordeel dat hij het meest zuinig is omdat de kookplaat niet heet blijft als u de pan eraf haalt.

Een klassiek elektrisch fornuis heeft gietijzeren verwarmingselementen. Deze fornuizen zijn goedkoop maar niet het meest zuinig en het duurt iets langer voor uw eten klaar is.

Bestel online

Bekijk op uw gemak ons aanbod en bestel direct online. Uw bestelling wordt gratis bezorgd!

Naar boven