Sony A6500 Body + 16-70mm

€ 2.799,-
Verwacht december 2016
 • Mariakerke In bestelling
 • Sint-Denijs-Westrem In bestelling
 • Online voorraad In bestelling
Veilig kopen met BeCommerce

Art & Craft is gecertificeerd met het BeCommerce kwaliteitslabel. Dit wil zeggen dat wij gecontroleerd zijn door de onafhankelijke organisatie, Bureau Veritas Certification Belgium NV.

14 dagen de tijd om te retourneren

3 opties :
- Breng je artikel naar de winkel
- Je zorgt zelf voor het transport
- Wij halen je artikel op en sturen het terug (kostprijs €13.99)

Groot assortiment & 2 showrooms

Groot assortiment & 2 showrooms

Ontdek meer
Productinformatie

Het toestel heeft hetzelfde 4D FOCUS-systeem als de α6300-camera, waarmee een object in slechts 0,05 seconden haarscherp in beeld kan worden gebracht. Daarnaast beschikt de α6500, net als de α6300, ook over de 425 AF-punten met fasedetectie. De AF-punten zijn over vrijwel het volledige beeld verspreid en vormen 's werelds grootste aantal AF-punten op een camera met verwisselbare lens. Het nieuwe model legt beelden vast met een snelheid tot 11 fps met continue autofocus en belichtingstracking. In een opnamemodus met liveweergave werkt de camera met een snelheid van 8 fps, waarmee snel bewegende onderwerpen eenvoudig kunnen worden gevolgd. Daarbij worden alle voordelen van een elektronische zoeker gecombineerd met het acute aspect van een optische zoeker.

De camera kan bij deze hoge snelheden tot 307 opnames aan een stuk maken met behulp van de uitgebreide buffer. Dit is tezamen met de eerder beschreven vlugge responstijd die te danken aan de nieuwe LSI-chip die aan de voorzijde van de camera is toegevoegd. Deze nieuwe LSI zorgt ook voor stilstaande en videobeelden van betere kwaliteit.

Verder is de nieuwe α6500 uitgerust met Sony’s optische interne beeldstabilisatie met 5 assen. Het is de eerste Sony APS-C-sensorcamera die alle voordelen van geavanceerde interne stabilisatie biedt. Een verbeterde sluitertijd (ca. 5 stappen) maakt daar deel van uit. Ook zijn er touchscreen-AF-functies voor de selectie en aanpassing van het focuspunt.

Snel 4D-focussysteem

Sony’s nieuwe α6500 camera maakt gebruik van hetzelfde 4D-focussysteem als de α6300. Dit is een Fast Hybrid AF-systeem dat supersnelle AF met face detectie samenvoegd. Een AF met een accuraat contrast die in 0,05 seconden kan scherpstellen op bewegende onderwerpen. Daarnaast zijn er 425 AF-punten met face detectie en is het toestel uitgerust met High-Density Tracking AF-technologie.

Nieuw voor de α6500 is de uitgebreide buffer: door de snellere interne verwerkingscapaciteit, dankzij de LSI aan de voorzijde, is de maximumbuffer voor supersnelle continue opnames 307 beelden. Zo is het haast onmogelijk om het beslissende moment te missen.

De 425 AF-punten met face detectie, de focustracking en de precisie van het toestel werken ook met A-mount-lenzen van andere fabrikanten met Sony’s LA-EA3-adapter. Daarnaast zijn er ook functies als geruisloze opnames, Eye AF in AF-C-modus, AF in Focus Magnifier Mode, Expand Flexible Spot AF en meer.

Beeldstabilisatie met 5 assen maakt de sluitertijd 5 stappen sneller

Een van de belangrijkste toevoegingen aan de α6500 is de beeldstabilisatie met 5 assen: een primeur voor een Sony APS-C-sensorcamera. Daarnaast past dit nieuw stabilisatiesysteem binnen een behuizing die vrijwel hetzelfde formaat heeft als de α6300. Het systeem met 5 assen maakt de sluitertijd 5 stappen sneller. Dit betekent dat de volledige resolutiecapaciteit van de sensor kan worden benut, ook bij moeilijke belichtingsomstandigheden.

De trilcompensatie van het systeem werkt met diverse lenzen, waaronder E-mount-lenzen zonder OSS (Optical SteadyShot) stabilisatie en A-mount-lenzen in combinatie met een compatibele adapter. Wanneer een E-mount-lens met OSS wordt gebruikt, worden bewegingen op de horizontale en verticale as binnen de lens en de horizontale, verticale en rollende assen binnen de camerabehuizing gecompenseerd. Dit levert een optimale stabilisatie met 5 assen op.

Door de sluiterknop half in te drukken is door de zoeker of op het LCD-scherm te bekijken wat het effect is van de beeldstabilisatie. Zo kan de kadering en de focus accuraat worden gecontroleerd en continue in het oog worden gehouden. Dit is ook mogelijk wanneer een lens is bevestigd die geen ingebouwde trilcompensatie heeft.

Nieuw: touchscreenfocus

De nieuwe α6500 is uitgerust met een touchscreen. De gebruiker kan daardoor op een onderwerp scherpstellen, door het op het scherm aan te raken. Dit is een aanvulling op het AF-systeem en de video-opnamemogelijkheden.

Daarnaast is de α6500 de eerste Sony camera met touchpadfunctie. Wanneer de zoeker voor de opnames wordt gebruikt, kan het LCD-scherm als touchpad worden gebruikt. Sleep met een vinger over het scherm om het focuspunt van de ene zone naar de andere te verplaatsen.

Krachtige 24,2 MP Exmor CMOS-sensor, BIONZ X-processor en nieuwe Front-End LSI

De nieuwe α6500 is voorzien van een APS-C 24,2 MP Exmor CMOS-sensor die samenwerkt met een BIONZ X-beeldverwerker en een nieuw ontwikkelde LSI aan de voorzijde. Dit levert verwerkingspower op en biedt een ISO van 100 tot ISO 51200.

De beeldsensor maakt gebruik van een dunne bedrading laag en een groot fotodiode substraat voor een efficiënte lichtopvang. Koperen bedrading in de structuur voor uitstekende uitleessnelheden. De BIONZ X-beeldverwerker en de nieuw ontwikkelde Front-End LSI zorgen voor schitterende beeld- en videokwaliteit met minimale ruis, ook bij hogere ISO-instellingen – vooral bij sterke lichtgevoeligheid, waar andere camera's het vaak laten afweten.

Professionele videofuncties

De nieuwe α6500 is de meest recente Sony camera met verwisselbare lens die interne 4K-filmopnames mogelijk maakt. 4K-video (3840x2160p) in het populaire Super 35mm-formaat, waarbij de volledige breedte van de beeldsensor wordt benut. Bij opnames in dit formaat wordt gebruikgemaakt van de volledige pixeluitlezing. Dit levert 6K informatie op – ca. 2,4x (20 MP-equivalent) zoveel pixels als 4K UHD. De informatie wordt vervolgens oversampled voor 4K-beelden met veel details en diepte.

Daarnaast focust de α6500 snel tijdens filmopnames dankzij het Fast Hybrid AF-systee. De camera is uitgerust met Touch Focusing voor professionele, soepele focusverschuivingen en het toestel biedt daarbij aanpasbare AF-overgangssnelheid en AF-trackinggevoeligheid aan. De camera ondersteunt XAVC S-codec tijdens video-opnames. Dit betekent dat videobeelden worden opgenomen bij een hoge datasnelheid van tot wel 100 Mbps tijdens 4K-opnames en 50 Mbps tijdens Full HD-opnames.

Een andere professionele videofunctie is de mogelijkheid om Full HD op te nemen bij 100fps en tot wel 100 Mbps. Dit betekent dat de beelden kunnen worden bekeken en eventueel kunnen bewerkt tot 4x slow-motion bestanden in Full HD (25p)-resolutie met AF-tracking.

De ‘Slow and Quick’ modus (S&Q) is nieuw voor de α6500; dit ondersteunt zowel slow-motion als quick-motion. In deze modus kunnen beeldfrequenties van 1 fps tot 100 fps in 8 stappen worden geselecteerd. Voor quick-motion tot 50x en slow motion tot 4x. Beelden die in deze modus zijn vastgelegd, kunnen na de opnames worden bekeken zonder eerst op de computer te moeten worden verwerkt.

De camera biedt ook S-Log-gammaopnames voor beelden met een breed dynamisch bereik – van ca. 14 stops in de S-Log3 gamma-instelling – en ondersteunt S-Gamut voor een breder kleurenpalet. Beide opties staan meer creativiteit toe bij het achteraf verwerken van video's.

Op de camera zelf kunnen stilstaande filmbeelden worden geselecteerd en opgeslagen. In 4K kunnen beelden van ca. 8 MP worden opgeslagen; bij Full HD is dat ca. 2 MP.

Betrouwbaarder en eenvoudiger te bedienen

De nieuwe α6500 heeft een vernieuwd ontwerp. De mobiliteit van de α6000-serie blijft behouden, terwijl veel van de bruikbaarheid van Sony's veelgeprezen α7 II-serie is overgenomen. Het nieuwe model heeft dezelfde XGA OLED Tru-Finder met hetzelfde hoge contrast en dezelfde hoge resolutie van 2,4 miljoen dot als de α6300.

De nieuwe hardware van de α6500 omvat een behuizing van magnesiumlegering en een duurzame sluiter met een geteste levensduur van ca. 200.000 ontspanningscycli. Ook zijn meerdere designkenmerken van de α7 II-serie full-frame camera’s overgenomen. Een robuuste lensbevestiging, een inspringende grip voor beter houvast, een grotere ontspanner en tien volledig instelbare knoppen, waaronder ‘C1’, ‘C2’ en ‘C3’. Ook de bediening van de modus- en controleschijven en de knoppen aan de achterzijde is verbeterd.

Op softwaregebied is er een nieuwe gebruikersinterface die het opzoeken en aanpassen van menu-instellingen veel soepeler maakt. Daarnaast zijn er twee nieuwe lichtmetermodi. Highlight, waar de belichtingsmeter op het lichtste deel van het beeld wordt gefocust en Entire Screen Avg, waarbij met een gemiddelde lichtmeting voor het hele beeld wordt gewerkt.

De camera is Wi-Fi-, QR- en NFC-compatibel en is compatibel met Sony’s PlayMemories Mobile applicaties voor Android en iOS, evenals Sony’s groeiende assortiment PlayMemories Camera Apps. De α6500 maakt verzameling van locatiegegevens via een Bluetooth verbinding met een compatibel mobiel toestel mogelijk en omvat een aangepaste menustructuur voor een soepelere navigatie-ervaring.

Bekijk alle informatie Bekijk minder informatie
Specificaties
Fotokwaliteit
 • Megapixels 24.2 MP
 • Cameratype SLR camerakit
 • Type beeldsensor CMOS
 • Maximale beeldresolutie 6000 x 4000 Pixels
 • Fotoresolutie(s) L: 6000 x 4000 (24M), M: 4240 x 2832 (12M), S: 3008 x 2000 (6.0M)\nL: 6000 x 3376 (20 M), M: 4240 x 2400 (10 M), S: 3008 x 1688 (5.1 M)
 • Beeldstabilisator Ja
 • Afbeeldingstabilisator locatie Lens
 • Ondersteunde beeldverhoudingen 3:2, 16:9
 • Totaal aantal megapixels 25 MP
 • Grootte van de beeldsensor ( B x H ) 23,5 x 15,6 mm
 • Sensorformaat APS-C
 • Ondersteund beeldformaat ARW, JPG, RAW
Lenssysteem
 • Digitale zoom 8 x
 • Brandpuntbereik 15,9 - 19,1 mm
 • Minimum brandpunt lengte (35mm film equiv) 23.8125 mm
 • Maximum focal length (35mm film equiv) 101.6 mm
 • Minimum aperture number 22
 • Maximum aperture number 4
 • Lensstructuur (elementen/groepen) 12/16
 • Extra/Slimme zoom 2 x
 • Filtermaat 55 mm
 • Objectiefvatting Sony E
 • Montagewijze Bajonet
 • Aantal diafragma bladen 7
Scherpstellen
 • Focus TTL
 • Scherpstellen Automatisch/handmatig
 • Auto focusing (AF) modes AI Focus, Continue Auto Focus, One Shot Focus
 • Glimlach detectie Ja
 • Auto Focus (AF) punten 425
 • Auto Focus (AF) punten selectie Auto, Handmatig
 • Auto Focus (AF) slot Ja
Belichting
 • ISO-gevoeligheid 100.51200
 • Blootstelling type Aperture voorgang AE, Auto, Handmatig, Sluiter-prioriteit AE
 • Belichtingsinstelling Programma AE
 • Belichtingscorrectie ± 5EV (1/2EV; 1/3EV step)
 • Lichtmeting Highlight-meting, Spot
 • Auto Exposure (AE)slot Ja
 • ISO gevoeligheid (min) 100
 • Maximale ISO-waarde 51200
Sluiter
 • Snelste camera sluiter snelheid (min) 1/4000 s
 • Langzaamste camera sluiter snelheid (max) 30 s
 • Max bereik buiten Elektronisch
Flitser
 • Flitser-modi Auto, Invul, Flits uit, Flash on, Hi-speed sync, Rode-ogen-reductie, Langzame synchronisatie
 • Bevestigingspunt flitsschoen Ja
 • Flits blottstellingscorrectie ±3EV (1/2; 1/3 EV step)
 • Flits blootstellingscompensatie Ja
 • Externe flits aansluiting Ja
 • Flash metering modes Wireless triggering
 • Flash herlaadtijd 4 s
 • Richtgetal flitser 6 m
Video
 • Video opname Ja
 • Videoresolutie 3840 x 2160 Pixels
 • Videoresoluties 1280 x 720,1920 x 1080,3840 x 2160 Pixels
 • Ondersteunde videoformaten H.264, MP4, MPEG4
 • Resolutie bij opnamesnelheid 1280×720@30fps, 1920x1080@120fps, 1920x1080@24fps, 1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 3840x2160@24fps, 3840x2160@30fps
 • Framerate Motion JPEG 30 fps
 • HD Specificatie 4K Ultra HD
Audio
 • Ingebouwde microfoon Ja
 • Stemopname Ja
 • Geluidsweergave Mono
Geheugen
 • Compatibele geheugenkaarten MS Micro (M2), MS PRO Duo, MS Pro-HG Duo, MicroSD (TransFlash), MicroSDHC, MicroSDXC, SD, SDHC, SDXC
 • Geheugenslots 1
Beeldscherm
 • Beeldscherm LCD
 • Schermdiagonaal 2.95 "
 • Beeldschermresolutie (numeriek) 921600 Pixels
 • Touchscreen Ja
 • Vari-angle LCD display Ja
 • Field of view 100 procent
Zoeker
 • Beeldzoeker Elektronisch
 • Vergroting 1.07 x
 • Zoeker schermafmetingen 0.39 "
Poorten & interfaces
 • HDMI Ja
 • HDMI-connector type Micro
 • Netstroom aansluiting Ja
 • Microfoon, line-in ingang Ja
Netwerk
 • Bluetooth Ja
 • Bluetooth-versie 4.1
 • Wi-Fi Ja
 • Wi-Fi-standaarden IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
 • NFC Ja
Camera
 • Witbalans Auto, Bewolkt, Daglicht, Flash, Fluorescerend, Fluorescerend H, Fluorescerend L, Witgloeiend, Schaduw, Onder water
 • Scene modes Landschap, Nacht, Nachtlandschap, Zonsondergang
 • Opnamemodi Diafragmavoorkeuze, Auto, Handmatig, Film, Scene, Sluitertijdvoorkeuze
 • Foto-effecten Zwart&Wit, Neutraal, Sepia, Helder
 • Zelfontspanner 2,5,10 s
 • Contrastaanpassing Ja
 • Helderheidsregeling Ja
 • Intensiteitsaanpassing Ja
 • Camera afspelen Film, Enkel beeld, Diavoorstelling
 • Live view Ja
 • Histogram Ja
 • Diopter aanpassingen (D-D) -4 - 3
 • Multi-shot Ja
 • Dioptre correctie Ja
 • Aanpassing van de afbeeldingskwaliteit Brightness, Colour depth, Contrast, Saturation, Sharpness
 • Oogreliëf 23 mm
 • GPS Sensor Nee
Accu/Batterij
 • Type stroombron Batterijen
 • Energie-opslagtechnologie accu/batterij Lithium-Ion (Li-Ion)
 • Batterij leeftijd (CIPA standaard) 350 opnames
 • Type accu/batterij NP-FW50
 • Ondersteund aantal accu's/batterijen 1
 • Batterij-indicator Ja
Design
 • Kleur Zwart
Eisen aan de omgeving
 • Temperatuur, in bedrijf 0 - 40 °C
Gewicht en omvang
 • Breedte 120 mm
 • Diepte 53.3 mm
 • Hoogte 66.9 mm
 • Gewicht (inclusief batterij) 453 g
 • Lens diameter 66.6 mm
 • Lens lengte 75 mm
 • Lens gewicht 308 g
Inhoud van de verpakking
 • Draagriem Ja
 • Batterijen meegeleverd Ja
 • Opbergetui Ja
 • Meegeleverde kabels USB
 • Inclusief AC-adapter Ja
 • Inclusief objectief? Ja
Technische details
 • Inclusief lensdeksel Ja
 • LED-indicatoren Ja
 • Ingebouwde speakers Ja
Bekijk alle specificaties Bekijk minder specificaties
Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit product

a6500_SEL1670Z_front-Large-met-lens

Sony A6500 Body + 16-70mm

€ 2.799,-
Verwacht december 2016