Sony 7.2 Receiver STR-DN860 Hi-Res

€ 489,-
Verkrijgbaar op bestelling
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling
14 dagen de tijd om te retourneren

Niet tevreden met je aankoop? Gelukkig kan je meestal je artikel retourneren. Dit is wel enkel mogelijk binnen de 14 dagen na ontvangst van je product. We rekenen er op dat we je artikel terug in dezelfde, ongebruikte staat ontvangen.

Ontdek meer
Veilig kopen met BeCommerce

Art & Craft is gecertificeerd met het BeCommerce kwaliteitslabel. Dit wil zeggen dat wij gecontroleerd zijn door de onafhankelijke organisatie, Bureau Veritas Certification Belgium NV.

Groot assortiment & 2 showrooms

Groot assortiment & 2 showrooms

Ontdek meer

Beknopte Kenmerken

 • Type versterker Surround
 • Speaker kanalen 7.2
 • Vermogen (Per kanaal) 100 W
Bekijk alle kenmerken

Info

Geniet van 4K-video en hi-res audio met deze AV-ontvanger


Audio met hoge resolutie met DSD (Direct Stream Digital): Geniet van geluid van studiokwaliteit dankzij de DSD-audiocodec Direct Stream Digital—speciaal ontworpen voor hi-res audio. Deze 1-bits indeling maakt gebruik van een stroom 1en en 0en van zeer hoge frequentie om audiogolven te vormen met een hogere resolutie dan conventionele codecs. Het resultaat is een helderdere en scherpere audiokwaliteit met hoge resolutie. De STR-DN860 ondersteunt DSD-decodering van 5,6 MHz (2-kanaals) via USB en netwerkverbindingen, en ook DSD-decodering van 2,8 MHz (tot 5-kanaals) via HDMI, USB en netwerk..

Zie meer details met 4K-opschalen/4K-doorvoer met HDCP2.2: Een oorspronkelijke 4K-bron kan rechtstreeks worden doorgevoerd naar 4K HDMI IN met HDCP2.2. Standaard HD-resolutie met hogere kwaliteit en meer zichtbare details dankzij video-opschalingstechnologie. Hiervoor was opschalen alleen mogelijk van 1080/24p naar 4K/30p, maar de nieuwe STR-modellen kennen geen beperking voor de resolutie van de video-invoer..

7.2-kanaals ontvanger voor overweldigende Surround Sound: Geniet met volle teugen van entertainment dankzij het kamervullende 7.2-kanaals Surround Sound en een uitgangsvermogen van 165 W per kanaal. Via een speciaal kanaal kunt u twee actieve subwoofers aansluiten, zodat de bas gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld. Dus of u nu films kijkt, games speelt of luistert naar uw favoriete muziek, u geniet van een verbeterde entertainmentervaring..

Dolby® TrueHD en DTS-HD Master Audio™: De STR-DN860 ondersteunt zowel Dolby® TrueHD als DTS-HD Master Audio™ voor Blu-ray Disc™-soundtracks met ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Deze geavanceerde High Definition audio-indelingen reproduceren geluid van bijna-studiokwaliteit zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor geniet u van meerkanaals audio en ruimtelijk Surround Sound van bioscoopkwaliteit bij het afspelen van films en muziek..

Geavanceerde Digital Cinema Auto Calibration: Geniet volop van filmgeluid waar u ook gaat zitten. ADCAC (Advanced Digital Cinema Automatic Calibration) optimaliseert de audioprestaties voor een goede geluidsbalans. Gebruik de meegeleverde microfoon om de akoestische eigenschappen van uw kamer te meten met betrekking tot waar u zit en de positie van de speakers. Het systeem stelt en stemt het geluid dienovereenkomstig af en elimineert plekken met zwak geluid om een breed, natuurlijk geluidspodium te creëren..

Geluidsoptimalisatie voor heldere audio bij elk volume: Geniet van helder, dynamisch geluid bij elk volume dankzij de ingebouwde geluidsoptimalisatie. De AV-ontvanger meet automatisch de speakerefficiëntie en past de frequentierespons op basis van hoorbaarheid aan. Daardoor ontstaat een rijk geluid—zelfs bij het kijken of luisteren naar inhoud op normaal volume..

Geluidsverhoging van middenspeaker: Middenspeakers worden meestal onder het scherm geplaatst, zodat alle centrale geluiden van onder het scherm komen. Met deze functie lijkt het of de middenspeaker zich ten hoogte van scherm bevindt. De hoogte van het geluid van de middenspeaker kan worden aangepast tot de gewenste hoogte. (Dit werkt met reeds geïnstalleerde hoge speakers aan de voorzijde). De geluidsverhoging van de middenspeaker kan worden ingesteld op 0 (Uit) of tussen 1 en 10. Met een hogere instelling wordt de middelste positie verhoogd, zodat luisteraars deze functie kunnen aanpassen aan hun voorkeuren. Deze functie kan worden gebruikt in combinatie met de A.F.D. -modus (die geen geluidsveld toevoegt) en filmmodi zoals HD Digital Cinema Sound, enz..

Plafondspeakermodus: Met deze functie worden de voor- en middenspeakers van de speakers in het plafond als het ware rond het scherm gebracht. Nu hoort u de stemmen van de personages uit het scherm in plaats van uit het plafond. Deze modus laat muziek ook natuurlijker en rijker klinken in een kamer met plafondspeakers..

HD Digital Cinema Sound®: Boots de uitzonderlijke akoestiek van het iconische Cary Grant Theatre thuis na. HD Digital Cinema Sound® is ontwikkeld met Sony Pictures Entertainment en gebaseerd op metingen in het Cary Grant Theatre—gebruikt voor het dubben van geluid voor Hollywood-filmproducties. Zo krijgt u bij elke film die u kijkt een echte Hollywood-ervaring..

Boots de akoestiek van liveoptredens na met de Concert Hall-modus: Beleef het livegevoel van een concertzaal in uw eigen woonkamer. De Concert Hall-modus is gebaseerd op metingen in enkele wereldberoemde concertzalen en biedt drie keuzes..

Cast uw favorieten met Google Cast™: De STR-DN860 beschikt over Google Cast™, zodat u uw favoriete muziekapps van uw persoonlijke apparaat naar uw speakers kunt casten. Druk op de Cast-knop in uw favoriete audioapp op uw Android-telefoon of -tablet, iPhone, iPad, Mac®-laptop, Windows-laptop of Chromebook en selecteer een speaker of een groep speakers om aan de slag te gaan..

Kwalitatief hoogwaardige draadloze streaming: LDAC is een nieuwe audiotechnologie van Sony waarmee u via Bluetooth® draadloos kunt genieten van hoogwaardige audio. Omdat 3x zo veel gegevens worden verzonden, biedt LDAC een optimale draadloze luisterervaring voor al uw muziek..

Probleemloos streamen met Wi-Fi® en Bluetooth®: Al uw muziek heeft slechts één verbinding nodig. Stream uw favoriete nummers draadloos vanaf uw smartphone, tablet of laptop via Wi-Fi®—er zijn geen kabels nodig. Bluetooth® biedt eenvoudige verbinding. U hoeft alleen te tikken om uw compatibele apparaat via NFC te koppelen. Bovendien kunt u met AirPlay muziek streamen vanaf uw iOS-apparaat via de versterker naar uw speakers..

One-touch listening en One-touch mirroring: Tik om te beginnen met draadloos streamen van muziek uw NFC-smartphone of -tablet tegen de STR-DN860 om een draadloze verbinding te maken. Met de combinatie van NFC One-Touch en Bluetooth®, kunt u via de STR-DN860 genieten van 'One-touch listening' van muziek op uw smartphone of tablet. Daarnaast zorgt maakt combinatie van NFC One-Touch en Wi-Fi® 'One-touch mirroring' of Miracast™ mogelijk, voor weergave van video's op uw smartphone of tablet via de versterker en op een tv, zonder draadloze router. Er zijn geen bekabelde verbindingen of complexe instellingen nodig. Zelfs wanneer NFC niet beschikbaar is, is verbinden mogelijk met handmatig koppelen..

HDMI-, optische digitale en AV-connectiviteit: Er zijn 5 HDMI-ingangen en 1 HDMI-uitgang, plus optische digitale en analoge AV-aansluitingen, voor een flexibele home-entertainmentinstallatie. Er is dus ruimte voor uw huidige apparatuur, zoals uw tv, Blu-ray Disc™-speler en speakers, met nog meer ruimte om uit te breiden..

Speel HD-videoclips, foto's en muziek af terwijl u uw telefoon oplaadt dankzij twee MHL-poorten: De STR-DN860 kan direct met uw smartphone worden gebruikt. Bekijk HD-videoclips en foto's op het grote televisiescherm. Smartphone-apps zoals Facebook®, Twitter™, YouTube™ en Google Maps kunnen worden gebruikt. Mp3-muzieknummers kunnen via de ontvanger worden afgespeeld. Een dunne kabel koppelt uw smartphone met de STR-DN860, terwijl de batterij van de telefoon wordt opgeladen. De afstandsbediening van de tv en STR kan worden gebruikt voor het bedienen van de MHL-smartphone, indien nodig. Dankzij een extra MHL-aansluiting aan de achterkant, kan een product als Roku tegelijkertijd worden aangesloten..

Geef uw muziek de ruimte en luister in meerdere kamers: Vul uw huis met het geluid van uw favoriete nummers dankzij multi-room listening. De functie voor multi-room listening bestaat uit modi zoals de Party-modus, waarin dezelfde muziek gelijktijdig via meerdere speakers wordt afgespeeld, en de Personal-modus, waarin er verschillende muziek uit verschillende speakers kan worden afgespeeld..

Al uw muziek bij elkaar met SongPal: Download SongPal voor uw smartphone of tablet en neem de controle over uw muziekcollectie. Maak verbinding via Bluetooth® of Wi-Fi® en u hebt direct probleemloos toegang tot al uw favoriete nummers, ongeacht of deze op uw pc, server of online muziekdienst staan. De app kan ook worden gebruikt om geluidsinstellingen aan te passen, zodat u gegarandeerd kunt genieten van geweldige, gebalanceerde audio, en om het luisteren in meerdere kamers te regelen..

Bediening is eenvoudig met een grafische gebruikersinterface: U kunt eenvoudig door de instellingen van uw ontvangers navigeren dankzij een intuïtief thuismenu. Bepaal wat u kijkt, stel vast welke apparaten zijn aangesloten en kies hoe u wilt luisteren met vooraf ingestelde geluidsmodi..

Nieuw voorversterkersvolume IC (NTB): De IC-voorversterker XCD90035 is speciaal ontwikkeld voor de STR-DN860. Deze voorversterker scheidt de aardeverbinding van de IC en plaatst deze buiten het circuit. Als gevolg hiervan wordt interferentie tussen elke fase geëlimineerd, waarmee een zeer stabiele versterking wordt gerealiseerd om geluid van hoge kwaliteit met rijke lage frequenties te kunnen laten horen. Bovendien verbetert het nieuwe ontwerp van het interne versterkingscircuit de omgang met overtollige stroom en wordt vervorming verminderd, voor een opener en levendiger geluid..

Krachtige versterker: De STR-DN860 biedt verbeterde structurele stabiliteit voor beter geluid via het analoge signaalpad. Dit circuit bevindt zich op een glazen epoxyplaat voor meer snelheid en kracht..

Plaatselijke analoge voeding: Het elektrische circuit tussen de apparaten is lokaal van spanning voorzien, om ervoor te zorgen dat elementen met een hoge frequentie worden geminimaliseerd. Daardoor wordt de elektromagnetische straling van het circuit verminderd en het analoge signaalpad en het versterkercircuit ruisvrij gehouden. Dit ontwerp zorgt voor een verbetering van de signaal/ruisverhouding van digitale audio- en videosignalen, waardoor geluid met een lage frequentie uitgesprokener, helderder en levendiger naar voren komt..

Afgestelde elektrische componenten van Sony: Grote op maat gemaakte elektrolytische condensatorblokken worden gebruikt voor de hoofdvoeding. Geselecteerde weerstandscomponenten worden gebruikt in alle analoge signaalpaden. Grote weerstanden worden samen met de originele typen gebruikt bij geselecteerde kritische locaties. Een grotere behuizing zorgt voor een kleinere impedantietolerantie bij een thermisch effect dat wordt veroorzaakt door de huidige stroom. Hierdoor bereikt de versterker een nauwkeuriger geluidsveld..

Superieure constructie voor optimaal geluid: Voor optimale audiovisuele prestaties heeft de STR-DN860 componenten en een vormgeving van de hoogste kwaliteit. De extra stevige chassisconstructie vermindert de druk van externe speakers voor een gerichter geluid. Daarnaast verbetert een circuitkaart met coating van giethars de structurele stabiliteit en het uitgangsvermogen van de krachtige versterker. Het unieke koelplaatontwerp zorgt voor maximale luchtinvoer in het versterkercircuit, wat ongewenste geluidsdruk helpt voorkomen. Dit alles resulteert in een krachtig, verfijnd geluid..

Voedingstransformator met grote capaciteit: Een proces van vacuüm vernissen zorgt voor een vlakke en gladde vernislaag op de interne bedrading van de voedingstransformator. Dankzij een koperen korte ring en stalen zoemvrije riem rond de spoel en de kern wordt geluidslekkage voorkomen. Dit zorgt voor een volle bas en een nauwkeurige weergave van details, plus een krachtigere bas en lagere frequentieaandrijving. De details zorgen voor een nauwkeurigere akoestische bas en zang, met een ongekend gevoel van helderheid en ruimte..

Vormgeving met koelplaat: Door de vorm van de vin van de koelplaat te bestuderen en de uniformiteit te bewaken, wordt goed en stabiel geluid bereikt. Het versterkercircuit kan ongewenste geluidsdruk beter te weerstaan..

Digitale printplaat: De printplaat voor het digitale signaal is vastgezet met sterke metalen frames, om de plaat tegen geluidsdruk van de speaker te beschermen. Deze koelplaatbeugel beschermt het digitale circuit tegen ongewenste straling en beschermt het hoge-impedantiecircuit in de hoofdbehuizing tegen onnodige ruis, wat helder geluid oplevert..

Tweede generatie ES-soldeer: Sony's jarenlange ervaring met geluidstechnologie en continue geluidstesten hebben gezorgd voor een soldeer met ES-geluidskwaliteit. Voor een speciale legering zijn een zuiver tinnen basis gemengd met kleine hoeveelheden speciaal gekozen metalen elementen, voor een snel en vloeiend geluid..

Digitale signaalverwerking (DSP): De STR-DN860 is voorzien van een krachtige DSP die de nieuwste Surround Sound-indelingen ondersteunt en de hoogste nauwkeurigheid garandeert in de decodering van Dolby® Digital Plus, Dolby® TrueHD, dts hi-res audio en dts HD Master Audio, Dolby® Pro Logic® IIx, Dolby® Digital en dts Digital Surround. DTS® 96/24, DTS-ES™ Discrete 6.1, DTS-ES™ Matrix 6.1 en DTS® NEO:6-indeling kunnen ook worden verwerkt..

D.L.L (Digital Legato Linear): De STR-DN860 is voorzien van een 7-kanaals analoge versterker voor gebruik in een volledig 7.2-audiosysteem. Bovendien heeft deze ontvanger de opties Speaker B en Bi-amping. De versterkers van de surround-achterspeakers kunnen dus worden toegewezen aan Speaker B of Bi-amping..

Reviews

Gemiddelde score
9 / 10 :
 • 9.2 / 10 :
  Door: op | kieskeurig.nl

  Mijn rede voor de aanschaf van de STR-DN860 is dat ik mijn oude STR-DG500 wilde upgraden. Het geluid van deze receiver heeft mij altijd goed bevallen, vandaar dat ik bij Sony ben gebleven.

Reviews

Gemiddelde score
9 / 10 :
 • 9.2 / 10 :
  Door: op | kieskeurig.nl

  Mijn rede voor de aanschaf van de STR-DN860 is dat ik mijn oude STR-DG500 wilde upgraden. Het geluid van deze receiver heeft mij altijd goed bevallen, vandaar dat ik bij Sony ben gebleven.

 • 8.4 / 10 :
  Door: op | kieskeurig.nl

  Mooie receiver met handige app waarmee je heel gemakkelijk alles wat je maar kunt indenken kunt streamen naar de receiver. En via airplay is het al helemaal een eitje. Mooie gebruikersinterface en simpel in gebruik maar groots in prestaties.

 • 8.8 / 10 :
  Door: op | kieskeurig.nl

  Makkelijk bedienbare receiver. Heel fijn om alles te kunnen instellen en bedienen met je IPhone. Eenvoudige bediening.

Schrijf een review en ontvang €5,- korting bij je volgende bestelling.

Kenmerken

Audio
 • Speaker kanalen 7.2
 • Type versterker Surround
 • Vermogen uitvoer per kanaal ([email protected] Ohm) 150 W
 • Totale harmonische vervorming (THD) 0.9 procent
Inputs
 • HDMI (IN) 5
 • Analoog - RCA 4
 • Digitaal - Optisch 2
 • Digitaal - Coax 1
 • Aantal Ethernet poorten 1
 • USB-Poort 1
Outputs
 • HDMI (OUT) 1
 • Composiet video-uitgang 1
 • Hoofdtelefoonuitgangen 1
Poorten & interfaces
 • Verbinding Bedraad en draadloos
 • AM antenna ports aantal 1
 • FM antenna ports aantal 1
 • Phono ingang (RCA) 1
Bestandsformaten
 • Ondersteund audioformaat AAC, AIFF, FLAC, MP3, PCM, WAV
Netwerk
 • Ethernet LAN Ja
 • Wi-Fi Ja
 • Bluetooth Ja
 • Bluetooth-versie 2.1+EDR
Radio
 • Frequentiebanden AM, FM
 • Inclusief RDS tuner Ja
 • Aantal voorkeurszenders 60
Optische drive
 • Optische drive Nee
Video
 • HD Specificatie Ultra HD
 • Ondersteunde video-modi 1080p
 • 3D Weergave Ja
Technische details
 • Ingebouwde audio decoders Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Plus, Dolby Dual Mono, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Pro Logic IIz, Dolby TrueHD, DTS 96/24, DTS Neo:6, DTS-ES, DTS-ES (Discrete 6.1), DTS-ES (Matrix 6.1), DTS-HD HR, DTS-HD Master Audio
 • HDMI versie 2.0
 • Audio Return Channel (ARC) Ja
 • Mobile High-Definition Link ( MHL ) Ja
 • AirPlay Ja
 • Consumer Electronics Control (CEC) BRAVIA Sync
 • Afstandsbediening Ja
 • Kleur Zwart
 • Slaap-timer Ja
 • Kleur Zwart
Energie
 • AC invoer voltage 120 V
 • AC invoer frequentie 60 Hz
 • Typisch stroomverbruik 240 W
 • Stroomverbruik (in standby) 0.3 W
Gewicht en omvang
 • Breedte 43 mm
 • Diepte 32.9 mm
 • Hoogte 15.6 mm
 • Gewicht 8.3 g
Certificaten
 • DLNA-gecertificeerd Ja
Verpakking
 • Afmetingen verpakking (BxDxH) 498 x 398 x 227 mm
 • Gewicht pakket 11 g
Overige specificaties
 • Gewicht 8.3 kg
 • Vermogen (Per kanaal) 100 W
 • Afstandsbediening Ja
 • Afmetingen (BxDxH) 430 x 329,4 x 156 mm
Sony 7.2 Receiver STR-DN860 Hi-Res

Sony 7.2 Receiver STR-DN860 Hi-Res

€ 489,-
Verkrijgbaar op bestelling