Sigma EF-610 DG Super NA-iTTL

€ 220,04
Verzending binnen
2-3 werkdagen
 • Online voorraad Verzending binnen
  2-3 werkdagen
 • Online voorraad Verzending binnen
  2-3 werkdagen
14 dagen de tijd om te retourneren

Niet tevreden met je aankoop? Gelukkig kan je meestal je artikel retourneren. Dit is wel enkel mogelijk binnen de 14 dagen na ontvangst van je product. We rekenen er op dat we je artikel terug in dezelfde, ongebruikte staat ontvangen.

Ontdek meer
Veilig kopen met BeCommerce

Art & Craft is gecertificeerd met het BeCommerce kwaliteitslabel. Dit wil zeggen dat wij gecontroleerd zijn door de onafhankelijke organisatie, Bureau Veritas Certification Belgium NV.

Groot assortiment & 2 showrooms

Groot assortiment & 2 showrooms

Ontdek meer

Beknopte Kenmerken

 • Belichtingshoek (vertikaal) 90 °
 • Type Slave
 • Oplaadtijd (ongeveer) 7 s
 • Belichtingshoek (horizontaal) 270 °
 • Compatibele camera merken Canon
Bekijk alle kenmerken

Info

De EF-610 DG SUPER is voorzien van een krachtige richtgetal van 61 en is ontworpen om te werken met de nieuwste TTL automatische belichting systemen van alle populaire digitale SLR camera's. Naast het hoge richtgetal van 61 bij 100 ISO beschikt de EF-610 DG SUPER over diverse nuttige extra functies zoals de automatische zoomkop die automatische de ingestelde zoomstand van het objectief volgt, de automatische TTL belichtingscontrole die onder alle omstandigheden de juiste hoeveelheid flitslicht regelt, FP flitsen is mogelijk wat het flitsen met snelle sluitertijden mogelijk maakt, synchronisatie op het 2e sluitergordijn is mogelijk en de ingebouwd slave-functie maakt het tevens mogelijk de flitser draadloos te bedienen.

De EF-610 DG SUPER flitser kan volledige automatisch werken in de TTL modus op de Sigma en andere bekende cameramerken AF SLR en digitale SLR camera's.

De Autozoom functie zorgt er voor dat de hoek van het flitslicht automatisch wordt aangepast aan de beeldhoek van het objectief en heeft een bereik van 24-105mm. Indien de uitklapbare groothoekdiffusor wordt gebruikt is het mogelijk de beeldhoek van een 17mm objectief uit te lichten. Omdat de sensor bij de meeste DSLR camera's kleiner is kan het effectieve grootboekbereik nog groter zijn.

De flitskop is draaibaar naar links tot 180 graden en naar rechts tot 90 graden. Tevens kan de flitskop tot 90 graden omhoog worden gezet. Bij bounce fotografie wordt het flitslicht via een licht plafond of lichte wand gereflecteerd waardoor een mooie zachte belichting mogelijk wordt. Tevens kan de flitskop 7 graden naar beneden worden gezet voor close-up en macro fotografie.

Zelfs als de flitser aanstaat zal deze automatisch uitgaan na een bepaalde tijd om de batterijen te sparen. Als u de ontspanknop van de camera half indrukt wordt de flitser automatisch weer ingeschakeld.

Het is mogelijk dat de AF (Auto Focus) van uw camera niet of slecht werkt bij weinig licht. Het AF hulplicht van de EF-530 DG SUPER kan dit probleem oplossen. (Sommige camera's ondersteunen deze functie niet, zie a.u.b. de tabel) Handmatig is de flitser in te stellen van vol tot 1/128 vermogen bij Sigma en Canon camera's en van vol tot 1/64 vermogen op de Sony, Nikon en Pentax camera's

De draadloze TTL functie maakt het mogelijk de flitser op elke willekeurige plaats t.o.v. van de camera te gebruiken. De werking en mogelijkheden van de draadloze TTL Functie kan per cameramerk en type verschillen. Bij de Sigma, Konica-Minolta/Sony, Nikon (alleen D80, D70, D70S en D200), Pentax *istD camera's kan de ingebouwde flitser van de camera de EF-500 DG SUPER ontsteken. Bij de Sigma (SD10), Canon, Pentax DSLR's en Nikon (D50, D40, D40X, D2 serie en F6) kan de EF-610 DG SUPER op de flitsschoen van de camera worden geplaatst en één of meerdere EF-610 DG Super units draadloos aansturen.

De slave functie maakt het mogelijk om 2 of meerdere EF-610 DG SUPER tegelijkertijd te gebruiken en via de kanaal instellingen is synchronisatie mogelijk waardoor de EF-610 DG SUPER met alle camera's kan werken. Het is ook mogelijk de flitser te ontsteken via de ingebouwde flitser van de camera of een andere willekeurige flitser maar dan dient de instelling van de flitser handmatig te geschieden.

Het is mogelijk om voor de definitieve opname een proefflits te gebruiken om eventuele reflecties of ongewenste schaduwen te controleren (alleen op Sigma, Sony, Canon en Pentax camera's toepasbaar) Bij spleetsluiters is de synchronisatietijd voor flitsers beperkt omdat de sluiter geheel geopend moet zijn tijdens de opname. Dankzij de FP functie is het toch mogelijk om snellere sluitertijden dan de normale synchronisatietijd te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld bij daglicht een grote diafragma opening te kiezen om de scherptediepte te beperken en hier de bijpassende snelle sluitertijd bij gebruiken. Deze functie is niet bij alle camera's te gebruiken. Zie a.u.b. de compatibiliteitstabel Bij flitsopnamen van bewegende objecten kan een onnatuurlijk effect ontstaan indien de normale flitssynchronisatie (op het 1e sluitergordijn) wordt gebruikt. Bij synchronisatie op het 2e sluitergordijn wordt de flitser ontstoken vlak voor dat het 2e sluitergordijn zich sluit. Hierdoor verkrijgt men een veel natuurlijker resultaat zoals zichtbaar is op de voorbeeldfoto's van de rijdende auto.

Reviews

Dit product is nog niet beoordeeld!
Schrijf een review Schrijf een review en ontvang €5,- korting bij je volgende bestelling

Kenmerken

Kenmerken
 • Belichtingshoek (vertikaal) 90 °
 • Type Slave
 • Oplaadtijd (ongeveer) 7 s
 • Belichtingshoek (horizontaal) 270 °
 • Compatibele camera merken Canon
Technische details
 • Oplaadtijd (ongeveer) 7 s
 • Belichtingshoek (horizontaal) 270 °
 • Belichtingshoek (vertikaal) 90 °
 • Type Slave
 • Compatibele camera merken Canon
 • Kleur Zwart
Gewicht en omvang
 • Breedte 77 mm
 • Diepte 117 mm
 • Hoogte 139 mm
 • Gewicht 330 g
Energie
 • Ondersteund aantal accu's/batterijen 4
 • Type accu/batterij AA
Sigma EF-610 DG Super NA-iTTL

Sigma EF-610 DG Super NA-iTTL

€ 220,04
Verzending binnen
2-3 werkdagen