Droogkasten

Toon filters

Een nadeel van het missen van een droogkast is dat mijn was veel ruimte in beslag neemt als ik het binnen ophang. De enige ruimte die ik over had was op zolder, daar hangt mijn was nu te drogen. Dat vind ik erg onhandig omdat ik er veel andere spullen heb liggen en omdat de kinderen er weleens spelen. Die lopen dan tussen de opgehangen was door, dat vind ik niet zo prettig, want zo kan de net schone was direct weer vies worden. Ook wordt het zo vochtig op zolder met al die natte was die nog moet drogen.

Buiten ophangen is wel heerlijk fris, maar in mijn tuin moet ik oppassen dat de vogels niet op de draden met was gaan zitten. En afgelopen zomer had ik een nieuw shirt gekocht, deze is helemaal verkleurd door het drogen in de felle zon. Echt zonde! Daarom lijkt me een droogkast zo ideaal. Je pakt de was uit de wasmachine, stopt het in de droogautomaat en daarna kun je het direct opvouwen.

Mijn ideale droogkast moet aan een aantal eisen voldoen:

  • Liefst een zuinige energieklasse voor zo min mogelijk verbruik van elektriciteit;
  • Een trommel met een capaciteit voor het wasgoed van mijn gezin;
  • Een droger met warmtepomptechnologie zodat mijn kleding op lage temperatuur gedroogd wordt (dat is beter voor mijn was en voor mijn energierekening);
  • Makkelijk schoon te maken (pluizenfilter en condensbak bijvoorbeeld)
  • Met anti-kreukprogramma. Minder strijken vind ik fijn!

Ik twijfel nog of ik een was-droogcombinatie ga kopen, dat is een wasmachine en droogkast in één. Mijn wasmachine is ook aan vervanging toe en met een was-droogcombinatie sla ik twee vliegen in één klap.

Ik ga mijn nieuwe droogkast vandaag nog bestellen. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe droogkast? Ik weet zeker dat je er hieronder een naar wens kunt vinden.