Pentax K-50 Body + 18-55mm + 50-200mm - Wit

Niet leverbaar
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling

Beknopte Kenmerken

 • Megapixels 16.28 MP
 • Cameratype SLR camerakit
 • Type beeldsensor CMOS
 • Maximale beeldresolutie 4928 x 3264 Pixels
 • Fotoresolutie(s) JPEG:
  16M(4928×3264)
  12M(4224×2816)
  8M(3456×2304)
  5M(2688×1792)

  RAW:
  16M(4928×3264)
Bekijk alle kenmerken

Info

De PENTAX K-50 heeft uitstekende basisspecificaties die wedijveren met veel modellen van de hoogste klasse, waaronder continue opnamen aan hoge snelheid van ongeveer zes opnamen per seconde, opnamen aan een superhoge gevoeligheid van ISO 51200 en AF aan een hoge precisie voor de nauwkeurige tracering van bewegende onderwerpen. Dit betekent dat beginnende digitale SLR-gebruikers en gewone familiefotografen moeiteloos kunnen genieten van een kwalitatieve digitale fotografie. De K-50 beschikt ook over een weersbestendige, stofdichte constructie om voor solide prestaties te zorgen in veeleisende buitenomstandigheden en ook om de behoefte aan onderhoud te verkleinen. Het biedt zelfs een brede waaier van geavanceerde opnamefuncties, zoals full HD-video-opnamen en een selectie van creatieve tools zoals digitale filters om aan verschillende opnamevereisten te voldoen. Het kan gevoed worden door gemakkelijk verkrijgbare AA-batterijen,** naast de standaard lithium-ionbatterij.

Twee objectiefsets, die gelijktijdig met de K-50 camerabehuizing zijn gelanceerd, bevatten vereenvoudigde, weersbestendige objectieven — het smc PENTAX-DA L 18-55mm F3.5-5.6AL WR en het smc PENTAX-DA L 50-200 F4-5.6ED WR — om de betrouwbaarheid van het K-50 beeldsysteem te verhogen.

De K-50 is verkrijgbaar in 120 verschillende kleurenvariaties. De kleurbesteldienst is uiterst geliefd, aangezien het een unieke, stijlvolle manier is voor PENTAX-cameragebruikers om hun eigen stijl te uiten in de keuze van hun camerasysteem.

* Gebaseerd op onderzoek van PENTAX, vanaf 1 juni 2013.

** De optionele D-BH109 AA-batterijhouder is vereist voor de werking op AA-batterijen.

Opnamen aan een hoge resolutie en superhoge gevoeligheid aan ISO 51200

De K-50 beschikt over de hoogwaardige CMOS-beeldsensor met een groot opnamegebied van 23,7 mm bij 15,7 mm voor een hogesnelheidslezing van opnamegegevens. Deze beeldsensor is gekoppeld aan de PRIME M — dezelfde sterk presterende beeldmotor die geïnstalleerd is modellen van de hoogste klasse — om digitale opnamen af te leveren met een superhoge resolutie die rijk zijn aan schakeringen met ongeveer 16,28 effectieve megapixels. De K-50 biedt ook opnamen aan een superhoge gevoeligheid met een topgevoeligheid van ISO 51200, waardoor de fotograaf de camera in de hand kan houden voor prachtige nachtsnapshots.

Betrouwbare weersbestendige, stofdichte behuizing

Dankzij de 81 afdichtingen in de compacte, lichte, draagbare behuizing is de K-50 stofdicht, weers- en koudebestendig, zelfs in lage temperaturen tot -10°C. Dit betekent dat de K-50 meegenomen kan worden op buitenactiviteiten zoals kamperen, bergbeklimmen en sporten, om te kunnen genieten van kwalitatieve digitale SLR-fotografie zonder zich zorgen te hoeven maken over weersomstandigheden. De compacte, functionele behuizing heeft delicate rondingen, waardoor zelfs fotografen met kleine handen een stevige greep hebben op de camera.

Innovatief SR-mechanisme

Het door PENTAX ontwikkelde SR-mechanisme (Shake Reduction), verhelpt de nadelige gevolgen van cameratrillingen efficiënt om scherpe opnamen zonder vervaging te produceren, zelfs in omstandigheden met een grote kans op trillingen zoals bij het gebruik van een telefoto-objectief, opnamen in het donker zonder flitserbelichting of opnamen van landschappen in de schemering. Dit innovatieve mechanisme werkt met bijna alle PENTAX-verwisselbare objectieven — zelfs objectieven die ontwikkeld zijn voor filmformaatcamera's.*** Dankzij het flexibele design van het SR-mechanisme dat de beeldsensor in alle richtingen kantelt, biedt de K-50 verschillende nuttige functies om de fotograaf te ondersteunen tijdens zijn opnamen, waaronder een Automatische horizoncorrectie om voor een uiterst nauwkeurige beeldframing en moeiteloze aanpassing van horizontale uitlijning te zorgen; een Compositieaanpassingfunctie voor een minutieuze aanpassing van beelduitlijning zowel horizontaal, verticaal als schuin; en een ASTROTRACER-stand om astronomische fotografie te vergemakkelijken in combinatie met de optionele O-GPS1 GPS.

*** Compatibele objectieven met dit mechanisme: PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- en KAF3-vatting objectieven; schroefvatting objectieven (met een adapter); en 645- en 67-systeem objectieven (met een adapter). Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar bij bepaalde objectieven.

Erg nauwkeurige autofocus met SAFOX IXi+ AF-module

De K-50 beschikt over de hoogwaardige SAFOX IXi+ AF-sensormodule, die voor een reactieve autofocuswerking met een hoge precisie zorgt met 11 sensoren (waaronder negen kruisvormige sensoren in het midden). Het beschikt ook over een spotbeamprojector om de AF-werking te ondersteunen in zwak belichte locaties. Met de uitbreidingsfunctie van selectiegebied kan de sensormodule een bewegend onderwerp blijven traceren, zelfs wanneer het uit een vooraf toegewezen autotraceringsgebied treedt, door de afstandsgegevens te beoordelen die verzameld worden door naburige scherpstelsensoren. Dit betekent niet enkel een enorm verhoogde nauwkeurigheid en snelheid van de detectie van bewegende onderwerpen tijdens autofocus, maar ook de verbeterde automatische tracering van bewegende onderwerpen bij het gebruik van een telefoto-objectief.

Continue opnamen aan hoge snelheid, ca. 6 bps

Bij opnamen van sporten, toneelvoorstellingen of de wilde natuur komt de functie continue opnamen aan een hoge snelheid van de K-50 goed van pas. Hiermee kan de fotograaf actieve, snelbewegende onderwerpen vastleggen in een reeks opnamen, aan een maximale snelheid van ongeveer zes opnamen per seconde (in de JPEG-bestandsindeling).

Kwalitatieve video-opnamen

De K-50 legt full HD-videoclips met een hoge resolutie vast (1920 x 1080 pixels) in de H.264-bestandsindeling, met een keuze van beeldsnelheid (30, 25 of 24 beelden per seconde). Het is zelfs uitgerust met creatieve beeldverwerkingstools**** zoals Aangepaste opnamen en nuttige videofuncties zoals een intervalfunctie voor de productie van meer gepersonaliseerde video's.

**** De beeldsnelheid kan verschillen wanneer er een niet-standaard beeldverwerking is vereist.

Optische zoeker met gezichtsveld van ongeveer 100%

Ondanks een compacte behuizing die gemeenschappelijk is voor alle beginnermodellen beschikt de K-50 over een glazen prismazoeker met een gezichtsveld van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 0,92x (met een 50 mm F1,4 objectief op oneindig) om het hele gezichtsveld te dekken voor een gemakkelijke scherpstelling en framing. Aangezien het een duidelijk zicht geeft op het onderwerp, zelfs in felle zon, en parallax en tijdsvertraging in het zoekerbeeld elimineert, beantwoordt de K-50 efficiënt en betrouwbaar aan veeleisende toepassingen en onderwerpen, zoals landschappen die een delicate hogeprecisieframing vereisen en sportscènes waarbij de timing van de sluiterontspanning van cruciaal belang is. Het punt in scherpstelling wordt in de zoeker aangegeven als een rood punt voor een onmiddellijke herkenning.

Moeiteloze, gebruiksvriendelijke Auto Picture- en Scène-standen

De originele Auto Picture-stand van PENTAX, selecteert automatisch de meest geschikte opnamestand voor een bepaald onderwerp of bepaalde scène uit Portret, Landschap, Macro en andere aparte opnamestanden. Aangezien de K-50 alle vitale camera-instellingen bepaalt — waaronder sluitertijd, diafragma, witbalans, verzadiging, contrast en scherpte — kan de fotograaf zich concentreren op beeldcompositie en sluiteropportuniteit. De K-50 biedt ook 19 scènestanden, waaronder Nachtportret, Huisdier en Achtergrondverlichting silhouet om het fotograferen van onderwerpen en scènes te vereenvoudigen die te gecompliceerd of veeleisend zijn voor beginnende digitale SLR-fotografen, door alle camera-instellingen te optimaliseren met een eenvoudige keuze van het overeenkomstige pictogram op het LCD-scherm van de camera.

Een selectie van tools voor een creatieve, gepersonaliseerde expressie

Met de aangepaste opnamefunctie van de K-50 kan de gebruiker gemakkelijk en snel de gewenste afwerking selecteren voor een bepaalde opname, met een keuze uit 11 aangepaste opnamen. Hieronder vallen Bleach Bypass om een spectaculair visueel effect te creëren dat gebruikt wordt in speelfilms, en Kruisverwerking om een fantasierijke, in het oog springende opname te produceren met indrukwekkende kleuren. De K-50 biedt ook 19 aparte digitale filters om aparte visuele effecten toe te voegen aan vastgelegde opnamen en creatieve, artistieke opnamen te maken zonder dat hiervoor een computer nodig is. De gebruiker kan zelfs nieuwe creatieve mogelijkheden verkennen door meerdere filters op één opname toe te passen.

Keuze uit twee voedingsbronnen

Naast de standaard lithium-ionbatterij die ongeveer 480 opnamen kan maken na één keer opladen,***** kan de K-50 ook gevoed worden door vier AA-batterijen aan de hand van de optionele D-BH109 AA-batterijhouder. Aangezien AA-batterijen bijna overal ter wereld gemakkelijk te verkrijgen zijn, zal er aan batterijen geen tekort zijn, zelfs onderweg niet.

***** In testomstandigheden die voorgeschreven zijn door PENTAX, aan de hand van de D-LI109 herlaadbare lithium-ionbatterij zonder flitserontspanningen.

Overzicht van de kleurbesteldienst van de PENTAX K-50

De kleurbesteldienst van de nieuwe PENTAX K-50 laat u de keuze uit 120 camerakleurencombinaties (inclusief drie standaardmodellen). Elke gebruiker kan de gewenste kleurencombinatie kiezen om zijn of haar K-50-camerabehuizing te personaliseren.

Kleuropties: er zijn 20 behuizingskleuren en zes greepkleuren beschikbaar. Bij objectiefsets met een zwarte, witte, rode of roze camerabehuizing met een zwarte greep heeft het PENTAX-DAL 18-55 mm F3,5-5,6AL WR objectief dezelfde kleur. Objectiefsets met een andere behuizingskleur zijn uitgerust met een zwart objectief.

Andere kenmerken

- Groot LCD-scherm van 3,0" met breed gezichtsveld en ongeveer 921.000 beeldpunten
- Multipatroonmeetsysteem van 77 segmenten voor een extra nauwkeurige lichtmeting
- DR-mechanisme (Dust Removal) om stof van het oppervlak van de CMOS-beeldsensor te schudden
- Digitaal waterpas voor een extra nauwkeurige beeldcompositie
- Door PENTAX ontworpen Hyper Control-systeem om op een flexibele, onfeilbare manier de creatieve intenties van de fotograaf in te vullen
- Ophaalfunctie van RAW-gegevens om originele raw-gegevens op te slaan van een net vastgelegde opname in JPEG-formaat
- RAW/Fx-knop, voor het in één actie verwisselen van bestandsindeling, alsook voor de toewijzing en het onmiddellijk oproepen van een specifieke functies
- Compatibiliteit met Eye-Fi draadloze LAN SD-geheugenkaarten
- SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE voor PENTAX RICOH IMAGING (Verwerkingsmotor van RAW-gegevens ontwikkeld door Ichikawa Soft Laboratory) inbegrepen, samen met de interne RAW-gegevensverwerking van de K-50

Nieuwe weersbestendige objectieven meegeleverd bij standaardsets

Overzicht van het smc PENTAX-DA L 18-55 mm F3,5-5,6AL WR objectief

Dit standaard zoomobjectief dekt brandpuntsafstanden van 27,5 mm groothoek tot 84 mm medium telefoto (in het 35 mm formaat). Dankzij de hoogwaardige asferische en glazen optische elementen met een superlage dispersie die zijn ingewerkt in de optieken, zorgt het voor een uitstekende opnameresolutie en een opmerkelijke helderheid, zelfs aan de randen, terwijl verschillende aberraties efficiënt worden gecorrigeerd.

Overzicht van smc PENTAX-DA L 50-200 mm F4-5,6ED WR objectief

Dit telefoto-objectief dekt brandpuntsafstanden van 76,5 mm medium telefoto tot 307 mm supertelefoto (in het 35 mm formaat). Met de inwerking van optische elementen uit glas met extra lage dispersie (ED) zorgt het voor een uitstekende weergave van het onderwerp in verschillende telefototoepassingen, waaronder portretten, sporten/actie en landschappen, terwijl chromatische aberratie over het volledige zoombereik efficiënt wordt gecorrigeerd.

Een gemeenschappelijk kenmerk van beide objectieven

Beide objectieven hebben een vereenvoudigde, weersbestendige constructie, die het binnendringen van water in de objectiefcilinder voorkomt. Door één van deze objectieven op de K-50-camerabehuizing te monteren, creëert de gebruiker een erg duurzaam, betrouwbaar digitaal beeldsysteem, zelfs bij opnamen in regen, mist of nevel.

- Alle andere merken of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.
- Ontwerpen en specificaties zijn onderhevig aan verandering zonder kennisgeving.

Reviews

Gemiddelde score
9 / 10 :
 • 8 / 10 :
  Door: op | kieskeurig.nl

  Mijn vorige camera was een Pentax istd. Daar ik op een gegeven moment bij weinig licht betere foto's maakte dan mijn mobiel ben ik op zoek gegaan naar een betere Spiegelreflex. De Pentax K-50 is waar voor zijn geld.

  • + goede prijs
  • + weerbestendig
  • + gebruikersvriendelijk
  • + Oude lenzen zijn te gebruiken
  • + lichtgevoelig
  • - even zoeken om de niet AF lens te gebruiken

Reviews

Gemiddelde score
9 / 10 :
 • 8 / 10 :
  Door: op | kieskeurig.nl

  Mijn vorige camera was een Pentax istd. Daar ik op een gegeven moment bij weinig licht betere foto's maakte dan mijn mobiel ben ik op zoek gegaan naar een betere Spiegelreflex. De Pentax K-50 is waar voor zijn geld.

  • + goede prijs
  • + weerbestendig
  • + gebruikersvriendelijk
  • + Oude lenzen zijn te gebruiken
  • + lichtgevoelig
  • - even zoeken om de niet AF lens te gebruiken
 • 9 / 10 :
  Door: op | kieskeurig.nl

  Ik heb lang gezocht naar een solide toestel voor outdoorfotografie. Ik reis graag en ga dan op zoek naar wildlife. Op aanraden van een liefhebber gekozen voor een minder bekend merk (itt Canon of Nikon).

 • 10 / 10 :
  Door: op

  na bijna een maand lang vergelijken en wikken en wegen tussen heel wat toestellen en types, toch gegaan voor deze solide reflexcamera pentax k50. heb al een pentax k-x, die ik al 6 jaar gebruik ook zonder enig probleem.

  • + Haarscherpe foto's
  • + Goede prijs/kwaliteit
  • + Vele gebruiksmogelijkheden
  • + Gebruiksvriendelijk
  • + Degelijke behuizing
  • + gewoon top
  • - geen
Schrijf een review en ontvang €5,- korting bij je volgende bestelling.

Kenmerken

Fotokwaliteit
 • Megapixels 16.28 MP
 • Cameratype SLR camerakit
 • Type beeldsensor CMOS
 • Maximale beeldresolutie 4928 x 3264 Pixels
 • Fotoresolutie(s) JPEG:
  16M(4928×3264)
  12M(4224×2816)
  8M(3456×2304)
  5M(2688×1792)

  RAW:
  16M(4928×3264)
 • Beeldstabilisator Ja
 • Afbeeldingstabilisator locatie Lichaam
 • Totaal aantal megapixels 16.49 MP
 • Grootte van de beeldsensor ( B x H ) 23,7 x 15,7 mm
 • Sensorformaat APS-C
 • Ondersteund beeldformaat JPG, RAW
Lenssysteem
 • Digitale zoom 16 x
 • Brandpuntbereik 18 - 55 mm
 • Minimum brandpunt lengte (35mm film equiv) 27 mm
 • Maximum focal length (35mm film equiv) 82.5 mm
 • Minimum aperture number 3.5
 • Maximum aperture number 38
 • Lensstructuur (elementen/groepen) 11/8
 • Filtermaat 52 mm
 • Objectiefvatting Pentax KAF2
 • Montagewijze Bajonet
 • Aantal aspheric elementen 1
 • Aantal diafragma bladen 6
Scherpstellen
 • Focus TTL
 • Scherpstellen Automatisch/handmatig
 • Auto focusing (AF) modes Continue Auto Focus, Contrast Detection Auto Focus, Gezichtsherkenning, Enkele Automatische Focus, Spot Auto Focus, Tracking Auto Focus
 • Auto Focus (AF) punten 11
 • Auto Focus (AF) punten selectie Auto, Handmatig
 • Auto Focus (AF) assisteer straal Ja
Belichting
 • ISO-gevoeligheid 100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2250, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 25600, 51200, Auto
 • Blootstelling type Aperture voorgang AE, Auto, Handmatig, Sluiter-prioriteit AE
 • Belichtingsinstelling Programma AE
 • Belichtingscorrectie ± 5EV (1/3EV step)
 • Lichtmeting Centrumgerichte, Evaluatief (multi-pattern), Spot
 • Auto Exposure (AE)slot Ja
 • ISO gevoeligheid (min) 100
 • Maximale ISO-waarde 51200
Sluiter
 • Snelste camera sluiter snelheid (min) 1/6000 s
 • Langzaamste camera sluiter snelheid (max) 30 s
 • Max bereik buiten Elektronisch
 • Sluiter snelheidsinstellingen B
Flitser
 • Flitser-modi Rode-ogen-reductie, Langzame synchronisatie
 • Flits blootstellingscorrectie -2EV - +1EV (1/2 EV step)
 • Flits blootstellingscompensatie Ja
 • Flits sync-snelheid 0.005 s
 • Externe flits aansluiting Ja
 • Richtgetal flitser 12 m
Video
 • Video opname Ja
 • Videoresolutie 1920 x 1080 Pixels
 • Videoresoluties 640 x 480,1280 x 720,1920 x 1080 Pixels
 • Ondersteunde videoformaten H.264, MPEG4
 • Full HD Ja
 • Framerate Motion JPEG 60 fps
 • Formaat analoog signaal NTSC, PAL
Audio
 • Ingebouwde microfoon Ja
 • Stemopname Ja
 • Ruisonderdrukking Ja
Geheugen
 • Compatibele geheugenkaarten Eye-Fi, SD, SDHC, SDXC
 • Geheugenslots 1
Beeldscherm
 • Beeldscherm TFT
 • Schermdiagonaal 3 "
 • Beeldschermresolutie (numeriek) 921000 Pixels
 • Touchscreen Nee
 • Tweede LCD-scherm Nee
 • Vari-angle LCD display Nee
 • Field of view 100 procent
Zoeker
 • Beeldzoeker Optisch
 • Vergroting 0.92 x
Poorten & interfaces
 • PictBridge Nee
 • USB-versie 2.0
 • HDMI Nee
Netwerk
 • Wi-Fi Nee
 • NFC Nee
Camera
 • Witbalans Auto, Bewolkt, Gepersonaliseerde modi, Daglicht, Fine, Flash, Fluorescerend, Handmatig, Schaduw, Tungsten
 • Scene modes Backlight, Kaarslicht, Kinderen, Ingezoemd, Landschap, Museum, Nacht, Nachtportret, Pet, Portret, Sneeuw, Sporten, Surf
 • Opnamemodi Diafragmavoorkeuze, Auto, Handmatig, Film, Programma, Scene, Sluitertijdvoorkeuze
 • Foto-effecten Gedempt, Neutraal
 • Zelfontspanner 2.12 s
 • Camera afspelen Film, Enkel beeld, Diavoorstelling
 • Live view Ja
 • Histogram Ja
 • Diopter aanpassingen (D-D) -2,5 - 1,5
 • Beeldbewerking Bijsnijden, Hermeting, Roterend
 • Camera-bestandssysteem DCF 2.0, Exif 2.3, RAW
 • Digitale zoom 16 x
 • Ondersteunde talen CHI (SIMPL), CHI (TR), CZE, DAN, DEU, DUT, ENG, ESP, FIN, FRE, GRE, HUN, ITA, JPN, KOR, POL, POR, RUS, SWE, TUR
Accu/Batterij
 • Type stroombron Batterijen
 • Energie-opslagtechnologie accu/batterij Lithium-Ion (Li-Ion)
 • Batterij leeftijd (CIPA standaard) 480 opnames
 • Type accu/batterij D-LI109
 • Ondersteund aantal accu's/batterijen 1
Design
 • Kleur Wit
Minimale systeemeisen
 • Ondersteunt Windows Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Basic x64, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium x64, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional x64, Windows 7 Starter, Windows 7 Starter x64, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate x64, Windows 8, Windows Vista Business, Windows Vista Business x64, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Enterprise x64, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Basic x64, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Premium x64, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Ultimate x64, Windows XP Professional
 • Ondersteunt Mac-besturingssysteem Mac OS X 10.8 Mountain Lion
Gewicht en omvang
 • Breedte 129 mm
 • Diepte 70 mm
 • Hoogte 96.5 mm
 • Gewicht 590 g
 • Gewicht (inclusief batterij) 650 g
 • Lens diameter 68.5 mm
 • Lens lengte 67.5 mm
 • Lens gewicht 230 g
Inhoud van de verpakking
 • Meegeleverde software SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE
 • Draagriem Ja
 • Inclusief acculader Ja
 • Batterijen meegeleverd Ja
 • Meegeleverde kabels USB
Overige specificaties
 • Ingebouwde flitser Ja
 • Type stroombron Batterijen
 • Witbalans Auto, Bewolkt, Gepersonaliseerde modi, Daglicht, Fine, Flash, Fluorescerend, Handmatig, Schaduw, Tungsten