Menu
Winkelmandje
Winkelmandje
  • Je winkelmandje is leeg.

Houtskoolbarbecue

Op een mooie zomerse dag is het altijd genieten met een heerlijke barbecue. Kies jij voor de traditionele manier en ga je voor de knetterende houtskoolbarbecue? Er zijn heel wat mogelijke uitvoeringen waaruit je kan kiezen. Ontdek al onze modellen!

Lees meer

Toon filters

De vele mogelijkheden van een houtskoolbbq

Een houtskoolbbq komt goed van pas als je houdt van de echte traditionele bbq-ervaring. Dat is inclusief het knetterende geluid van het vuur en de vrijkomende geurtjes. Heel typisch bij een houtskoolbarbecue is dat je bij het garen van het voedsel een authentieke rooksmaak krijgt. Er zitten grote verschillen tussen de diverse houtskool barbecues. Het varieert van tafelmodel tot kamado, maar ook een complete buitenkeuken bbq behoort zelfs tot de mogelijkheden.

Bij het maken van een keuze is het ook goed om te kijken naar de diverse handige functies. Denk bijvoorbeeld aan een uitneembaar rooster, wieltjes voor gemakkelijke verplaatsing en een praktische thermometer om altijd de gewenste temperatuur te hebben. Wat als minder kan worden ervaren bij een barbecue met houtskool is dat het wat langer duurt om hem aan te maken dan een gasbarbecue of elektrische barbecue en je er dus meer geduld voor moet hebben. Het schoonmaken na gebruik vergt wat energie en tijd. Bij Art & Craft zijn er diverse modellen en merken houtskoolbarbecues te vinden zoals Boretti en Barbecook. Voor een uitgebreid advies tijdens het maken van je keuze voor een barbecue kun je steeds terecht op onze pagina met keuzehulp voor barbecues.

Houtskool of briketten?

Om een houtskool bbq te kunnen gebruiken zijn er twee opties: houtskool en briketten. Houtskool is verkoold droog hout dat niet volledig is afgebrand. Met de stukken verkoold hout kan het vuur worden aangestoken. Briketten zijn resten die afkomstig zijn van de houtskoolproductie. Die resten worden fijngemalen en samengeperst tot blokjes die dan kunnen worden gebruikt voor de bbq. Houtskool kan het beste gebruikt worden bij barbecues zonder kap en als er dunne plakjes vlees worden gegaard; die hoeven maar kort op het vuur. Briketten blijven langer op temperatuur, stralen hun hitte langer af en zijn dus geschikt voor gerechten die wat langer op de bbq moeten liggen. Om het vuur gemakkelijker aan te steken kan er gebruik worden gemaakt van aanmaakblokjes. Zo wordt de aanmaaktijd van je houtskool barbecue aanzienlijk versneld.

Naar boven