NAD C510 Graphite pre/dac

Niet leverbaar
  • Online voorraad Verzending binnen
    4-5 werkdagen
  • Online voorraad Verzending binnen
    4-5 werkdagen

Info

Het beroemde Canadese hifimerk NAD introduceert met de C510 een bijzondere nieuwe voorversterker/DAC. De ambities van NAD met de C510 zijn groot, in hun persbericht stellen ze zelfs dat ze met de C510 Direct Digital™ Preamp/DAC ‘de wereld van hi-fi componenten willen herdefiniëren’.

A sinds de jaren ’70 hebben muziekliefhebbers hun hifi-systemen opgebouwd met broncomponenten, zoals draaitafels en CD-spelers, die werden aangesloten op een voorversterker en een eindversterker of een geïntegreerde (stereo) versterker. Deze versterker stuurde op zijn beurt een paar luidsprekers aan. Maar de afgelopen jaren is er veel veranderd en is de cd-speler nagenoeg compleet vervangen door computers en netwerk-spelers die verbonden zijn met het internet of een lokale NAS (Network Attached Storage) harde schijf.

De beste netwerk-spelers zijn in staat om hoge resolutie 24-bit studio master-opnames af te spelen. Dankzij het ongelofelijke gebruiksgemak en de meer dan goede klankkwaliteit van computer-audio hebben veel muziekliefhebbers hun fysieke collectie haast volledig vervangen door digitale muziekbestanden. Om deze muziekliefhebbers optimaal van dienst te kunnen zijn heeft NAD de C510 Direct Digital Preamp/DAC ontwikkeld.

Of je nu je favoriete eindversterker aanstuurt of actieve (met ingebouwde versterkers) luidsprekers gebruikt, de C510 heeft de vereiste drive en verfijning om tot de best mogelijke prestaties te komen. Anders dan bij een traditionele analoge voorversterker produceert de NAD C510 geen ruis of vervorming die details kunnen verhullen of de prestaties kunnen beperken. Door de voorversterker-functies, zoals volume en bronkeuze, in het digitale domein uit te voeren verkort de C510 het signaalpad aanzienlijk, en creëert de C510 verrassende nieuwe mogelijkheden. Intern heeft de NAD C510 een 35-bit architectuur waardoor de digitale volumeregeling geen negatieve invloed heeft op de resolutie van de digitale muziekbestanden. Zelfs 24-bit bestanden worden altijd in volledige resolutie afgespeeld.

Goed aangesloten

De NAD C510 heeft ruim voldoende digitale ingangen om zelfs de meest verwende muziekliefhebber tevreden te stellen: op de achterzijde vinden we naast de obligate optische- en coaxiale digitale ingang ook nog een asynchrone 24/192 USB-B ingang, een professionele AES/EBU digitale ingang én twee HDMI-ingangen. Deze HDMI-ingangen plukken het tweekanaals geluid uit de HDMI-stream (de NAD C510 kun dus geen surround-formaten decoderen!) en laten het videosignaal verder ongemoeid passeren waardoor je de NAD C510 bijvoorbeeld ook als HDMI-switcher kunt gebruiken.

Reviews

Dit product is nog niet beoordeeld!
Schrijf een review Schrijf een review en ontvang €5,- korting bij je volgende bestelling