Miele vitrokeramische kookplaat inbouw

Toon filters

Een keramische kookplaat is een glazen plaat met daaronder verwarmingselementen die op elektriciteit werken. Dat zorgt ervoor dat de kookplaat heel eenvoudig schoon te maken is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een gasfornuis zijn er geen hoekjes en randjes waar etensresten achter kunnen gaan zitten. De vitrokeramische kookplaat heeft een moderne uitstraling en is in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar, zoals roestvrij staal of geborsteld staal.

Een vitrokeramische kookplaat heeft ook enkele nadelen die u zeker in overweging moet nemen wanneer u een keuze moet maken tussen de verschillende kookplaten. Voor een keramische kookplaat moet u bijvoorbeeld aparte pannen aanschaffen met een vlakke bodem. Pannen die u eerder op een gasfornuis of elektrisch fornuis gebruikt heeft, zijn helaas niet geschikt voor dit type kookplaat. Daarnaast blijft de kookplaat lang warm. Dat heeft tot gevolgen dat hij langzaam op aanpassingen van de warmtetoevoer reageert, dat er een kans op verbrandingsgevaar is en dat er meer energie verbruikt wordt dan eigenlijk nodig is.

Keramische kookplaat bestellen

Bij Art & Craft kunt u online een keramische kookplaat bestellen. Wij bezorgen snel, vakkundig en gratis bij u thuis. U heeft al binnen enkele werkdagen uw vitrokeramische kookplaat in huis. Zoek die lekkere recepten dus maar vast uit!

Naar boven