Spiegelreflexcamera’s

Fotograferen, daar word ik blij van. Bijna iedere minuut van mijn vrije tijd heb ik een camera in mijn handen, ik doe er alles voor om hét perfecte plaatje te schieten. Binnen of buiten, dat maakt me niet uit. Af en toe heb ik wat moeite met het maken van goede foto’s, zoals scherpe, heldere portretten of bewegende beelden, bijvoorbeeld als ik een bijzondere vogel op de foto wil zetten. Soms valt het licht niet goed, maar meestal kan ik mijn camera niet instellen zoals ik dat wil. Daarom ga ik het nu over een andere boeg gooien: ik ga een spiegelreflexcamera aanschaffen.   Lees meer

Toon filters

De beste keuze voor de mooiste foto's 

Een spiegelreflexcamera (soms wordt dit een DSLR genoemd) heeft een verwisselbare lens. Met deze camera kan ik wél optimaal instellen en richten. Zo kan ik alles perfect vastleggen. Een groot voordeel is dat de foto’s van een spiegelreflex van hoge kwaliteit zijn. Dat vind ik fijn, want zo heb ik nooit meer vage foto’s of foto’s waarop een persoon, dier of voertuig er niet scherp op staat omdat het bewegend beeld is. Of omdat ik de instellingen niet goed krijg. Ook als ik de beelden uit wil vergroten is dit door de hoge kwaliteit absoluut geen issue.

Ik ben om!

Professionele fotografen werken ook vaak met een spiegelreflexcamera, al sinds jaren dertig van de vorige eeuw. In de loop der jaren zijn deze camera’s steeds beter geworden door alle vernieuwingen, en sinds begin deze eeuw zijn ze ook goed betaalbaar voor hobbyisten. Daarom heb ik besloten om ook een spiegelreflex aan te schaffen. Zo worden mijn hobby-foto’s een stuk professioneler. 

Naar boven