Cokin Z-PRO GRAD ND KIT U960A

Niet leverbaar
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling

Info

Vaak is het noodzakelijk of wenselijk om de lichtintensiteit in een deel van de scène in evenwicht te brengen met een ander deel. Dit geldt vooral voor situaties waar u geen totale controle over het licht heeft, zoals bijvoorbeeld bij heldere contrastrijke landschappen. De belichting meten op de voorgrond zal een overbelichte lucht tot gevolg hebben. Terwijl de belichting meten op de lucht een donkere en onderbelichte voorgrond tot gevolg heeft.

Totale controle over de belichting

De Cokin Filter U960 Z-Pro ND Grad Kit bevat 3 grijsverloopfilters; één ND2 0.6, één ND 0.6 en één ND8 0.9. Deze filters produceren een grijsverloopeffect en kunnen worden gebruikt om het licht dat binnen bepaalde delen van de scène door het objectief op de sensor valt te verminderen. Hierdoor krijgt u meer controle over de belichting binnen deze delen van de scène zonder de kleur of het contrast te beïnvloeden. De Cokin filters zijn vervaardigd uit CR-39 organisch glas en zorgen voor een optimale doorgifte van het licht voor een hoge beeldkwaliteit. De filters zijn bijzonder licht in gewicht en zijn zeer goed bestand tegen schokken en vallen.

Toepassingen

De onderste helft van het filter is doorzichtig met een overgang naar het ND-effect in de bovenste helft van het filter. De filters zijn kleurneutraal en geven u meer mogelijkheden met belichten wanneer u skyline- of landschapsfoto's aan het maken bent. Door de lengte van het filter kunt u het effect precies positioneren in de filterhouder. Geen luchten meer zonder doortekening!

- Set van 3 grijsverloopfilters: 1x ND2 0.6 (2 stops), 1x ND4 0.6 (2 stops) en 1x ND8 0.9 (3 stops)
- Afmeting: 100x150mm
- Dikte: 1.5mm
- Compatibel met de Cokin Z-Pro filterhouder
- Materiaal: CR-39 organisch glas

Inhoud

- Cokin Filter Z121L Neutral Grey G2 Light ND4 (0.6) grijsfilter
- Cokin Filter Z121M Neutral Grey G2 Medium ND4 (0.6) grijsfilter
- Cokin Filter Z121S Neutral Grey G2 Soft ND8 (0.9) grijsfilter
- Cokin Z-Pro filterhouder
- Cokin Filter Wallet voor 5 Z-Pro filters 

Reviews

Gemiddelde score
8 / 10 :
 • 8 / 10 :
  Door: op

  Was al een tijdje op zoek naar een grijsverloop filterset om te gebruiken bij landschapsfotografie aan een schappelijke prijs. De set zit zeer handig in een opbergtas met 3 verschillende filter en gemakkelijk aan te brengen op de Pro Z ring van de lens. (Moet wel apart gekocht worden) De filters zijn van hoogkwaliteit plastiek. Eerst denk je, oeps, plastiek. Echter deze zullen minder vlug breken als ik die dikwijls meeneem in het veld. De filters glijden vlotjes op hun plaats en zitten stevig vast. Ook goed te combineren met een polarisatie filter... A&C heeft dan nog eens een extra moeite gedaan om de prijzen aan te passen aan de goedkoopste op de markt. Echt super om niet alleen een goede technische uitleg te krijgen en dan nog aan de laagste prijzen... We keren hierdoor tevreden terug voor een volgende aankoop!

  • + Prijs
  • + Handig
  • + Opbergtas
  • + Gemakkelijk te plaatse
  • - Plastiek filter