Het is Pinksterenmaandag & wij vieren dit mee! Dit wil zeggen dat je bestelling een dagje later dan voorzien geleverd zal worden. Sluiten

Canon lens life size converter EF

€ 249,-
Verkrijgbaar op bestelling
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling
 • Online voorraad Verkrijgbaar op bestelling
14 dagen de tijd om te retourneren

Niet tevreden met je aankoop? Gelukkig kan je meestal je artikel retourneren. Dit is wel enkel mogelijk binnen de 14 dagen na ontvangst van je product. We rekenen er op dat we je artikel terug in dezelfde, ongebruikte staat ontvangen.

Ontdek meer
Veilig kopen met BeCommerce

Art & Craft is gecertificeerd met het BeCommerce kwaliteitslabel. Dit wil zeggen dat wij gecontroleerd zijn door de onafhankelijke organisatie, Bureau Veritas Certification Belgium NV.

Groot assortiment & 2 showrooms

Groot assortiment & 2 showrooms

Ontdek meer

Beknopte Kenmerken

 • Component voor SLR
 • Lensstructuur (elementen/groepen) 4/3
 • Objectiefvatting Canon EF
 • Dichtstbijzijnde focus afstand 0.24 m
 • Kleur Zwart
Bekijk alle kenmerken

Info

In 1987 is door Canon een revolutionaire lensvoet ontwikkeld, waardoor de EF-lens en EOS-camera geheel elektronisch met elkaar kunnen communiceren. Er is geen mechanische communicatiekoppeling. Ondanks dat de meeste AF SLR-camera's toentertijd met een autofocus waren uitgerust, ontwikkelde Canon een systeem dat nog beter was dan de automatisch scherpstelling.

Het betreft een zeer nauwkeurig en gevoelig AF-systeem dat de volgende voordelen heeft:

- Betere werking door het leveren van diverse lensmotoren voor verschillende lenzen.
- Communicatiekoppelingen tussen de camera en de lens blijven werken om AF mogelijk te maken, zelfs wanneer er een opzetstuk tussen de camera en de lens wordt geplaatst.
- Zeer betrouwbaar en duurzaam zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Bij de volledige elektronische lensvoet en de ingebouwde lensmotor doen de problemen zich niet meer voor die zich voordeden bij camera's waarbij de aandrijving van het AF-systeem in de camera is ingebouwd. Voor de lens wordt de optimale lensmotor gekozen. Een dergelijke motor is de USM (Ultrasonic Motor).

USM:
Deze motor wordt aangedreven door ultrasone oscillatie-energie en werkt vrijwel geheel geruisloos. Er is weinig stroom nodig en de motor start en stopt snel. Er worden twee typen USM gebruikt: Ring-type USM en micro-USM. Het eerste type wordt gebruikt in lenzen met een grote opening en zeer grote telelenzen, terwijl het tweede type wordt gebruikt in de kleinere, compacte lenzen. Het optimale type van de USM in de lens levert een zeer efficiënte en doeltreffende motor.
Het belangrijkste:het scherpstellen gebeurt stil en snel.

Image Stabilizer:
Het bewegen van de camera tijdens het maken van foto's is de meest voorkomende oorzaak van vage foto's, vooral bij foto's die worden genomen met een telelens. Normaal gesproken wordt bij een sluitersnelheid die minstens even snel is als het omgekeerde van de brandpuntsafstand van de lens (bijvoorbeeld 1/300 sec. voor 300 mm), voorkomen dat de foto vaag wordt doordat de camera wordt bewogen. Maar bij weinig licht of een trage film is een tragere sluitersnelheid nodig, waardoor de foto zelfs vaag kan worden als de camera niet wordt bewogen. Hiervoor heeft Canon de Image Stabilizer (IS) ontwikkeld.

De Image Stabilizer (IS)verschuift een lenzengroep evenwijdig aan de film. Als reactie op de optische beweging van de lenshoek wordt het compenserende optische systeem ('gyro-unit' en 'verschuivend optisch systeem') evenwijdig verplaatst om de beweging te compenseren. Het voordeel is, dat u nu een 2 F-stops lagere sluitersnelheid kunt gebruik in vergelijking met niet-IS lenzen met dezelfde brandpuntsafstand.

Reviews

Dit product is nog niet beoordeeld!
Schrijf een review Schrijf een review en ontvang €5,- korting bij je volgende bestelling

Kenmerken

Lenssysteem
 • Component voor SLR
 • Lensstructuur (elementen/groepen) 4/3
 • Objectiefvatting Canon EF
 • Dichtstbijzijnde focus afstand 0.24 m
Design
 • Kleur Zwart
Gewicht en omvang
 • Diameter 67.6 mm
 • Lengte 34.9 mm
 • Gewicht 160 g
Canon lens life size converter EF

Canon lens life size converter EF

€ 249,-
Verkrijgbaar op bestelling