4K & UHD Televisies

Mijn favoriete tijdverdrijf is televisiekijken. Ja, ik geef het toe, ik ben zowat verslaafd aan televisie kijken, en dan voornamelijk naar series en films. Noem een serie op en ik heb ‘m gezien: Prison Break, Narcos, Better call Saul, Suits, Lost en zo kan ik nog even doorgaan. Ook ben ik een echte filmfanaat, ik kijk op mijn vrije zaterdag het liefst naar een paar actiefilms achter elkaar. Jammer genoeg werkt mijn televisie niet meer helemaal goed, het beeld is een beetje wazig en het geluid is dof. Daarom wil ik graag een nieuwe televisie kopen, het liefst een 4K of UHD-televisie.   Lees meer

Toon filters

Het grootste voordeel van een 4K of UHD-televisie is, vind ik althans, dat het beeld super scherp is, tot wel vier keer scherper dan een full HD-televisie. Echt iets voor mij, want ik zit iedere week urenlang films en series te kijken. Met enorm scherp beeld maakt het de beleving nog mooier voor mij, want ik kan ieder detail haarscherp zien: van de stoppels op het gezicht van Bruce Willis in Die Hard tot de kleinste rimpels van Uma Thurman in Kill Bill.

Op mijn huidige televisie, een gewone flatscreen, ziet het beeld er lang niet zo mooi uit in vergelijking met een 4K of UHD tv. Voor mij is dat een goede een reden om een andere televisie aan te schaffen.

Ik heb ook nog even nagedacht over een curved TV, want dat geeft een panoramisch effect tijdens het kijken, gaaf vind ik dat. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een 4K of UHD-televisie. Ik ga deze (actie)films als eerste kijken zodra de tv thuisbezorgd is:

Ben jij net als ik ook op zoek naar een 4K / UHD televisie? Hier vind je allerlei soorten 4K / UHD-televisies, er zit er gegarandeerd één naar wens voor je bij.

Naar boven