Stomen garandeert het behoud van de subtiele aroma’s, de eigen volle smaak en de natuurlijke kleur van de ingrediënten. Op de koop toe worden de mineralen en vitaminen optimaal behouden en zijn alle gerechten licht verteerbaar. De stoominzetten van Demeyere passen op je Demeyere (hoge) kookpannen met dezelfde diameter. Elke stoominzet wordt geleverd met een siliconen afsluitring zodat geen stoom verloren gaat en je verschillende stoominzetten boven elkaar kunt plaatsen.
Demeyere Kookpot Apollo 44720 Stoomkokerinzet 20 cm De stoomovens die op de markt zijn, zijn vaak duur en complex in gebruik.Daarom heeft Demeyere een stoominzet ontwikkeld die past op uw huidige kookpotten van Demeyere. U kan verschillende niveaus bovenop elkaar aanbrengen en elk stoomelement wordt geleverd met een bijhorende rubberen stoomring om het behoud van energie te verbeteren en om alle stoom te benutten. We overlopen hieronder 'stomen in 4 stappen':vloeistof onderaan, in de kookpotvoedingsmiddelen erboven, in de stoomkokerssluit de bovenste stoomkoker met het deksel en start op een hoog vuurVerwijder het stoomelement als de ingrediënten gaar zijn Tabel met stoomtijden: Enkele kooktijden van verse ingrediënten, in hun geheel gestoomd: Roerei 8 min. Gepocheerd ei 5 min. Volledige vis 15 tot 25 min. Vis filet 10 tot 18 min. Zeevruchten 8 tot 20 min. schelpdieren om te openen 2 tot 4 min. schelpdieren om te garen 2 tot 8 min. Kippenborstfilet 8 tot 12 min. Hele kip 1 uur en meer Aardappelen 15 tot 20 min. Couscous 12 tot 20 min. Artisjokken 25 tot 35 min. Asperges 5 tot 10 min. Aubergines 20 tot 30 min. Bloemkool (volledig) 25 tot 35 min. Bloemkool (roosjes) 8 tot 12 min. Broccoli (roosjes) 7 tot 10 min. Erwten 6 tot 15 min. Prei 15 tot 25 min. Prinsessenboontjes 10 tot 15 min. Selder 35 tot 45 min. Spinazie 4 tot 8 min. Spruiten 12 tot 20 min. Witloof 20 tot 25 min. Wortelen 12 tot 30 min. Pepers/paprika's 15 tot 20 min. Aubergine (volledig) 30 tot 40 min. Kool 15 tot 20 min. Pompoen (volledig) 15 tot 20 min. Pompoen (stukken) 8 tot 12 min. OPGELET : Dit zijn slechts richtlijnen, want de stoomtijden zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. De Apollo serie van Demeyere is de ideale reeks kookgerei voor zowel het jonge gezin als de veeleisende hobbykok. Een waaier aan producten, gaande van de traditionele kookpan en soeppot tot meer gespecialiseerde pannen zoals de conische sauteuses en sudderpotten, biedt het perfecte kookinstrument voor elke toepassing. Zo is er voor ieder wat wils!Roestvrij staal 18/10 met Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigenGevormde, gelaste roestvrijstalen grepen: extra stevig en hygiënischGeschikt voor de oven30 jaar garantie op productiefouten (10 jaar voor professioneel gebruik)Past op elke kookpot, soeppot, steelpan van dezelfde diameter
Demeyere Kookpot Apollo 44724 Stoomkokerinzet 24 cm De stoomovens die op de markt zijn, zijn vaak duur en complex in gebruik.Daarom heeft Demeyere een stoominzet ontwikkeld die past op uw huidige kookpotten van Demeyere. U kan verschillende niveaus bovenop elkaar aanbrengen en elk stoomelement wordt geleverd met een bijhorende rubberen stoomring om het behoud van energie te verbeteren en om alle stoom te benutten. We overlopen hieronder 'stomen in 4 stappen':vloeistof onderaan, in de kookpotvoedingsmiddelen erboven, in de stoomkokerssluit de bovenste stoomkoker met het deksel en start op een hoog vuurVerwijder het stoomelement als de ingrediënten gaar zijn Tabel met stoomtijden Enkele kooktijden van verse ingrediënten, in hun geheel gestoomd: Roerei 8 min. Gepocheerd ei 5 min. Volledige vis 15 tot 25 min. Vis filet 10 tot 18 min. Zeevruchten 8 tot 20 min. schelpdieren om te openen 2 tot 4 min. schelpdieren om te garen 2 tot 8 min. Kippenborstfilet 8 tot 12 min. Hele kip 1 uur en meer Aardappelen 15 tot 20 min. Couscous 12 tot 20 min. Artisjokken 25 tot 35 min. Asperges 5 tot 10 min. Aubergines 20 tot 30 min. Bloemkool (volledig) 25 tot 35 min. Bloemkool (roosjes) 8 tot 12 min. Broccoli (roosjes) 7 tot 10 min. Erwten 6 tot 15 min. Prei 15 tot 25 min. Prinsessenboontjes 10 tot 15 min. Selder 35 tot 45 min. Spinazie 4 tot 8 min. Spruiten 12 tot 20 min. Witloof 20 tot 25 min. Wortelen 12 tot 30 min. Pepers/paprika's 15 tot 20 min. Aubergine (volledig) 30 tot 40 min. Kool 15 tot 20 min. Pompoen (volledig) 15 tot 20 min. Pompoen (stukken) 8 tot 12 min. OPGELET : Dit zijn slechts richtlijnen, want de stoomtijden zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. De Apollo serie van Demeyere is de ideale reeks kookgerei voor zowel het jonge gezin als de veeleisende hobbykok. Een waaier aan producten, gaande van de traditionele kookpan en soeppot tot meer gespecialiseerde pannen zoals de conische sauteuses en sudderpotten, biedt het perfecte kookinstrument voor elke toepassing. Zo is er voor ieder wat wils!Roestvrij staal 18/10 met Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigenGevormde, gelaste roestvrijstalen grepen: extra stevig en hygiënischGeschikt voor de oven30 jaar garantie op productiefouten (10 jaar voor professioneel gebruik)Past op elke kookpot, soeppot, steelpan van dezelfde diameter
De stoomovens die op de markt zijn, zijn vaak duur en complex in gebruik. Daarom heeft Demeyere een stoominzet ontwikkeld die past op uw huidige kookpotten van Demeyere. U kan verschillende niveaus bovenop elkaar aanbrengen en elk stoomelement wordt geleverd met een bijhorende rubberen stoomring om het behoud van energie te verbeteren en om alle stoom te benutten. We overlopen hieronder 'stomen in 4 stappen': Vloeistof onderaan, in de kookpot - Als vloeistof kan je water in zijn natuurlijke vorm nemen, of eventueel wijn, kruiden, groenten, afval van vlees, van vis of van gevogelte toevoegen. Doe de vloeistof in de kookpot en breng aan de kook op een hoog vuurtje. Zorg steeds dat je 5 cm ruimte laat tussen de vloeistof en de erboven te plaatsen stoomkoker(s). Voedingsmiddelen erboven, in de stoomkokers - In principe kan je alle levensmiddelen stomen, behalve deegwaren en rijst. Ingrediënten met een lange kooktijd dienen in de stomers onderaan geplaatst te worden als je verschillende stoomelementen bovenop elkaar gebruikt. Als je alles mengt in één stoomelement kan je best de ingrediënten met een langere kooktijd fijner snijden. De ingrediënten kunnen rechtstreeks op het stoomrooster aangebracht worden, maar ook op een bedje van kruiden of op een oven- of serveerschaal. Sluit de bovenste stoomkoker met het deksel en start op een hoog vuur - Vooral in het begin van de kooktijd is het voor de meeste gerechten van kapitaal belang dat de temperatuur in de stoominzet heel hoog is. Zoniet kunnen de groenten verkleuren en de ingrediënten vanbuiten overgaar zijn en vanbinnen nog rauw. Belangrijk is eveneens een regelmatige, ononderbroken stoomontwikkeling. Na enkele kookbeurten al zal je ervaren op welke stand je de energietoevoer het best terugschakelt. Verwijder het stoomelement als de ingrediënten gaar zijn - Als je met verschillende stoomelementen werkt, en je hebt ingrediënten met verschillende kooktijden, kan je ze toch samen stomen en de stoomelementen verwijderen op het moment dat de inhoud gaar is. De Atlantis serie van Demeyere is de perfecte reeks kookgerei voor mensen die houden van schoonheid en comfort. Demeyere bereikt met Atlantis het summum op het gebied van hoogwaardig kookgerei in roestvrij staal zonder daarbij de traditie en het echte kookplezier te vergeten. Voor elke Atlantis pot of pan wordt een technologie gebruikt die aangepast is aan de typische bereidingen in dat product.Roestvrij staal 18/10 met Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigenGegoten, gelaste roestvrijstalen grepen: extra stevig en hygiënischGeschikt voor de oven30 jaar garantie op productiefouten (10 jaar voor professioneel gebruik)Past op elke kookpot, soeppot, steelpan van dezelfde diameter
Demeyere Kookpot Atlantis 45724 Stoomkokerinzet 24 cm De stoomovens die op de markt zijn, zijn vaak duur en complex in gebruik. Daarom heeft Demeyere een stoominzet ontwikkeld die past op uw huidige kookpotten van Demeyere. U kan verschillende niveaus bovenop elkaar aanbrengen en elk stoomelement wordt geleverd met een bijhorende rubberen stoomring om het behoud van energie te verbeteren en om alle stoom te benutten. We overlopen hieronder 'stomen in 4 stappen': vloeistof onderaan, in de kookpotvoedingsmiddelen erboven, in de stoomkokerssluit de bovenste stoomkoker met het deksel en start op een hoog vuurVerwijder het stoomelement als de ingrediënten gaar zijn Tabel met stoomtijden Enkele kooktijden van verse ingrediënten, in hun geheel gestoomd: Roerei 8 min. Gepocheerd ei 5 min. Volledige vis 15 tot 25 min. Vis filet 10 tot 18 min. Zeevruchten 8 tot 20 min. schelpdieren om te openen 2 tot 4 min. schelpdieren om te garen 2 tot 8 min. Kippenborstfilet 8 tot 12 min. Hele kip 1 uur en meer Aardappelen 15 tot 20 min. Couscous 12 tot 20 min. Artisjokken 25 tot 35 min. Asperges 5 tot 10 min. Aubergines 20 tot 30 min. Bloemkool (volledig) 25 tot 35 min. Bloemkool (roosjes) 8 tot 12 min. Broccoli (roosjes) 7 tot 10 min. Erwten 6 tot 15 min. Prei 15 tot 25 min. Prinsessenboontjes 10 tot 15 min. Selder 35 tot 45 min. Spinazie 4 tot 8 min. Spruiten 12 tot 20 min. Witloof 20 tot 25 min. Wortelen 12 tot 30 min. Pepers/paprika's 15 tot 20 min. Aubergine (volledig) 30 tot 40 min. Kool 15 tot 20 min. Pompoen (volledig) 15 tot 20 min. Pompoen (stukken) 8 tot 12 min. OPGELET : Dit zijn slechts richtlijnen, want de stoomtijden zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. De Atlantis serie van Demeyere is de perfecte reeks kookgerei voor mensen die houden van schoonheid en comfort. Demeyere bereikt met Atlantis het summum op het gebied van hoogwaardig kookgerei in roestvrij staal zonder daarbij de traditie en het echte kookplezier te vergeten. Voor elke Atlantis pot of pan wordt een technologie gebruikt die aangepast is aan de typische bereidingen in dat product.Roestvrij staal 18/10 met Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigenGegoten, gelaste roestvrijstalen grepen: extra stevig en hygiënischGeschikt voor de oven30 jaar garantie op productiefouten (10 jaar voor professioneel gebruik)Past op elke kookpot, soeppot, steelpan van dezelfde diameter
Demeyere Industry De bodem bestaat uit 5 lagen, waarvan 3 met aluminium, voor optimalehitteverdeling.Van roestvrij staal.Het oppervlak is gezandstraald, voor meer grip en krasbestendigheid,en met Silvinox behandeld (zilverwitte glans).Met gietrand en extra lange grepen.Geschikt voor alle vuren en ovenbestendig.Vaatwasmachinebestendig.Met deksel. Deze serie brengt het beste van twee werelden samen: robuust, stevig, ‘American style’ kookgerei in combinatie met Demeyere technologie en Europees erfgoed. Dit uitgebreide gamma met een industrial look, ontworpen door Belgisch designer Stefan Schöning, zorgt voor een leven lang kookplezier.Roestvrij staal 18/10 met Silvinox®: hygiënisch en makkelijk te reinigenGelaste roestvrijstalen grepen met speciale 'gezandstraalde' oppervlakteGeschikt voor de oven30 jaar garantie op productiefouten (10 jaar voor professioneel gebruik)Past op elke kookpot, soeppot, steelpan van dezelfde diameter
Stoomset Resto - De stoomovens die op de markt zijn, zijn vaak duur en complex in gebruik. Met de stoomset van Resto kan u voor een aanvaardbaar bedrag reeds aan de slag. Bovendien kan u het onderste gedeelte ook eenvoudigweg als kookpot/pan gebruiken. Naast de reeksen en de bakpannen/koekenpannen bevat het gamma van Demeyere ook een zeer uitgebreid aantal specialiteiten. Het betreft hier stuk voor stuk producten die ontwikkeld werden om een bepaalde kooktoepassing optimaal te laten verlopen. De technische vereisten voor koken, bakken, roerbakken, braden, enz. zijn zeer verschillend. Het design en de gebruikte materialen worden daarom per producttype aangepast. Roestvrij staal 18/10 mat gepolijst, hoogglans deksel 3-lagen capsulebodem, 4 mm Gelaste roestvrijstalen grepen: extra stevig en hygiënisch Geschikt voor de oven en alle fornuizen, inclusief inductie 10 jaar garantie op productiefouten (geen garantie voor professioneel gebruik) Bevat: kookpot met deksel 20 cm + stoominzet 20 cm